27. 6. 2021, 17:35 | Vir: STA

Okrog 700 rejverjev se je v Lombardiji nepremišljeno zabavalo brez mask

profimedia

V italijanski deželi Lombardija je na območju, kjer so nedavno odkrili primere nove koronavirusne različice delta, potekala zabava z več sto udeleženci, ki so tako kršili pravila za zajezitev širjenja virusa. Udeleženci zabave niso vzdrževali niti varne razdalje niti nosili mask.

Po oceni italijanskega časnika Corriere della Sera je na rejv zabavi, ki se je začela v soboto zvečer in je trajala do današnjih popoldanskih ur, plesalo približno 700 ljudi iz različnih krajev na severu države. Zabava je potekala v nekdanjem kamnolomu v mestu Maleo.

Na kraju je bilo vso noč okoli 50 pripadnikov varnostnih sil, ki so popisali več deset udeležencev. V ponedeljek je pričakovati vložitev prvih kazenskih ovadb proti organizatorjem neprijavljene zabave.

V Maleu so sicer ta teden zabeležili 11 okužb z novim koronavirusom, med njimi so bili tudi primeri bolj nalezljive različice delta. Zdaj se bojijo, da bi se virus zaradi množične zabave še razširil, je povedal župan Dante Sguazzi po poročanju časnika.

Bližnjega mesta Codogno se mnogi v Italiji še vedno spominjajo kot kraja, kjer je v začetku leta 2020 prišlo do prvega izbruha novega koronavirusa v državi. Vlada je takrat zaprla več mest na okoliškem območju.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel