19. 9. 2018, 18:42 | Vir: STA

Oktoberfest: Letos dodatni varnostni ukrepi

profimedia

Münchenska policija načrtuje več ukrepov, s katerimi bo zagotovila še dodatno varnost za obiskovalce tradicionalnega Oktoberfesta, ki se bo začel v soboto. Med drugim bodo postavili novo ograjo in namestili dodatne nadzorne kamere, na festivalu pa bodo tudi policisti, opremljeni s telesnimi kamerami, so sporočile tamkajšnje oblasti.

Za varnost na festivalu, ki se ga je minulo leto udeležilo okoli 6,2 milijona ljubiteljev piva, bo letos skrbelo okoli 600 policistov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Oblasti bodo dogodek, ki bo potekal do 7. oktobra, med drugim pozorno spremljale s pomočjo 47 nadzornih kamer, kar je deset več kot minulo leto. Policisti bodo prvič preizkusili tudi t.i. super prepoznavalce človeških obrazov - ljudi, ki si nadpovprečno dobro zapomnijo obraze. Ti bodo na festivalu budno spremljali sumljive osebe.

Poleg tega bodo s trajno ograjo nadomestili prenosljivo prepreko, ki od leta 2016 zapira odprtino v obstoječi ograji. V času festivala so prepovedani leti dronov in letal, kot vselej pa so na dogodku prepovedane večje torbe in nahrbtniki. Zaradi dodatnih varnostnih ukrepov, ki so jih uvedli po več terorističnih napadih, bodo morali letošnji obiskovalci tradicionalnega Oktoberfesta za vrček piva odšteti od 10,70 do 11,50 evra.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.