24. 7. 2021, 06:33 | Vir: STA

Okuženi Indonezijec se je skušal vkrcati na letalo, zakrit z burko in z ženinimi dokumenti

profimedia

Indonezijec se je preoblekel v svojo soprogo, da se je lahko vkrcal na letalo, čeprav je bil pozitiven na novi koronavirus, so danes sporočile tamkajšnje oblasti. Moški je pri tem uporabil osebni dokument svoje soproge in njen negativen izvid na novi koronavirus, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Moški je imel zakrit obraz s tančico, ko se je v nedeljo skušal vkrcati na letalo iz Džakarte v Ternate, so sporočili iz letališče Halim Perdanakusuma. Razkrili so ga, ker ga je eden od zaposlenih na letališču videl, kako se je pred vkrcavanjem preoblačil v žensko.

"Želel je uporabiti negativen PCR test nekoga drugega, da bi lahko letel," je pojasnil generalni vodja letališča Nandang Sukarna.

Pri moškem so kasneje potrdili okužbo na novi koronavirus, so poročali lokalni mediji.

Indonezija je zaradi porasta števila okužb z novim koronavirusom uvedla določene omejitve. Med drugim morajo letalski potniki pred vkrcanjem predložiti dokazilo o cepljenju ali negativni test na novi koronavirus.

V četrtek je v državi umrlo 1449 covidnih bolnikov, kar je največ v enem dnevu doslej. Potrdili so še skoraj 50.000 novih okužb, skupaj več kot tri milijone.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.