24. 3. 2022, 16:57

Hekerske grožnje podjetjem v Rusiji: če se ne umaknete, boste postali naslednja tarča

Slika je simbolična.

Profimedia

Iztekel se je 48-urni ultimat, ki so ga hekerji, znani pod imenom Anonymous, postavili vsem preostalim zahodnim podjetjem, ki še zmeraj poslujejo v Rusiji. Je to signal tudi za slovenska podjetja na ruskem trgu?

V svoji objavi na Twitterju so vsem večjim podjetjem, ki še delujejo v Rusiji in posledično nadaljujejo s plačevanjem davkov "kremeljskemu kriminalnemu režimu", zabičali, naj se umaknejo iz Rusije. Vsem podjetjem, ki tega niso pripravljena storiti v 48-urnem roku, so hekerji zagrozili, da bodo postala tarče njihovih hekerskih napadov.

Kaj to pomeni za slovenska podjetja v Rusiji?

To zaenkrat še ni znano. Eno izmed takšnih podjetij je tudi domači farmacevtski velikan Krka, za katerega Rusija predstavlja največji posamični trg. V podjetju še ne dolgo nazaj niso znali zanesljivo oceniti vpliva trenutnih razmer v Rusiji in Ukrajini na poslovanje v letu 2022, poročajo na portalu Siol.

So pa umik iz Rusije nedavno oznanili v podjetju Nestle, ki je bilo v objavi hekerske skupine Anonymous še posebej izpostavljeno. Če je imela grožnja hekerske skupine na njihovo odločitev kakšen vpliv, ni znano.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol