5. 2. 2020, 12:07 | Vir: STA

Organizatorji Zlate lisice bijejo bitko z vremenom

profimedia

Organizatorjem 56. Zlate lisice na Mariborskem Pohorju slabo kaže v bitki z vremenom pred ženskima tekmama svetovnega pokala, ki bi morali biti 15. in 16. februarja. Odločilen bi znal biti že četrtek, ko v Maribor prihaja snežni kontrolor in direktor za tehnične discipline ženskega svetovnega pokala Markus Mayr.

Mayr na prizorišče tekem, ki bi letos morale biti več kot mesec dni pozneje od običajnega termina v začetku januarja, prihaja v četrtek zjutraj, organizatorji pa so te dni upali, da se bo vreme vsaj ponoči ponovno ohladilo.

Temperatura je ponoči sicer za kratek čas padla pod ničlo, vendar so za naslednje dni čez dan še naprej napovedane temperature blizu desetih stopinj.

Upanje jim za zdaj daje dejstvo, da so januarja vendarle uspeli narediti toliko snega, da je proga že nekaj časa odprta vse do snežnega stadiona v dolini. Močna odjuga, v torek pa tudi močan veter, sta nekaj snega sicer vzela, a ga je za zdaj na progi, kjer bi morala biti prihodnji konec tedna veleslalom in slalom, še dovolj.

"Vseeno upamo, da bomo še lahko vključili topove, predvsem pa bomo morali progo dobro strojno obdelati," naloge tehnične ekipe v teh dneh opisuje vodja tekmovanja Mitja Dragšič.

Takšnih razmer so sicer pod Pohorjem že vajeni, a se ne predajajo, zato za zdaj vsaj javno še ne razmišljajo o "planu B" in vnovični selitvi v Kranjsko Goro, kjer so bili nazadnje pred dvema letoma. Večino proge namreč prekriva okoli 40 centimetrov umetnega snega, a bo več znanega po četrtkovi snežni kontroli, po kateri načrtujejo tudi novinarsko konferenco.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.