22. 8. 2021, 09:50 | Vir: STA

Orkan Grace je na vzhodni obali Mehike vzel najmanj osem življenj

profimedia

Na vzhod Mehike je orkan Grace v soboto prinesel obilno deževje in močan veter, zaradi česar so območje prizadele poplave, marsikje je bila prekinjena oskrba z elektriko. Orkan, ki je med pomikanjem proti notranjosti države oslabil v tropsko nevihto, je po navedbah lokalnih oblasti terjal najmanj osem smrtnih žrtev.

Najhujšo škodo je utrpela zvezna država Veracruz, kjer je neurje ruvalo drevesa. V prestolnici Xalapa se je več ulic spremenilo v blatne reke. Ženska in pet otrok je umrlo v zemeljskem plazu v mestu Banderilla, en moški v mestu Poza Rica, za še enega otroka pa je bilo usodno zrušenje hiše v Xalapi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Orkan je ob pomikanju proti notranjosti oslabil v tropsko nevihto, a močni nalivi naj bi tudi severno od Ciudad de Mexica povzročali poplave, piše britanski BBC.

Ko je neurje v soboto doseglo vzhodno obalo Mehike, je s sabo prineslo veter s sunki do 200 kilometrov na uro. Prebivalci obalnega mesta Tecolutla orkan opisujejo kot uničujočega.

Zaradi vremenskih razmer so odpovedali več letalskih povezav na območju, oblasti v Ciudad de Mexicu so izdale opozorilo pred neurjem in prebivalce pozvale k previdnosti.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.