STA | 9. 3. 2022, 11:43 | Vir: STA

Nekdanji ukrajinski boksarski šampion: "Osebno nimam nič proti ruskim športnikom"

Profimedia

Nekdanji ukrajinski boksarski šampion Vladimir Kličko je mednarodno športno javnost pozval k še ostrejši izolaciji ruskega športa.

V pogovoru je za britanski Mirror je Kličko povedal:

"Osebno nimam nič proti ruskim športnikom, imam pa veliko proti ruskemu predsedniku Putinu in njegovemu vojaškemu stroju."

Ukrajinec ocenjuje, da izključitev ruskih športnikov in športnih delavcev s tekmovanj in športa ni dejanje agresije. Meni, da bodo ruski športniki začeli spraševati oblast, zakaj nihče noče tekmovati z njimi. Zato so po mnenju Klička pomembne sankcije na vseh ravneh, tudi v športu.

"Vojno moramo ustaviti v imenu miru," še pravi nekdanji boksar.

Ta je skupaj z bratom Vitalijem, ki je župan Kijeva, ostal v Ukrajini, da brani državo pred rusko agresijo. V intervjuju je dejal, da bije največjo borbo v življenju.

Večina večjih mednarodnih športnih zvez je že izključila ruske športnike in športne delavce z vseh tekmovanj. Med prvimi sta bili Mednarodna in Evropska nogometna zveza, kasneje so jim sledili še v drugih športih. Tudi Mednarodni olimpijski komite je mednarodnim zvezam priporočil izključitev ruskih in beloruskih športnikov in funkcionarjev.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord