22. 4. 2019, 14:06 | Vir: STA

Osrednji del Filipinov stresel močan potres, poročajo o žrtvah

Profimedia

Osrednji del Filipinov, otok Luzon, je danes stresel močan potres z magnitudo 6,3, so po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočili iz Ameriškega geološkega zavoda.

V mestu Porac so iz ruševin potegnili tri trupla, starejšo žensko in njeno vnukinjo pa je pod seboj pokopala stavba, ki se je zrušila v mestu Lubao.

Potres je močno prizadel provinco Pampanga severno od Manile, kjer so med drugim prekinjene električne napeljave. Po navedbah tamkajšnjih oblasti se je v tej provinci v mestu Porac zrušila štirinadstropna stavba, v kateri je bila v pritličju trgovina. Pri tem je bilo ranjenih najmanj 20 ljudi, zaenkrat še neznano število ljudi pa je ujetih v ruševinah.

V filipinski prestolnici Manila so se v poslovnem območju tresla poslopja, številne so evakuirali, poročajo tuje tiskovne agencije.

Epicenter potresa je bil v globini 40 kilometrov v bližini mesta Castillejos v provinci Zambales severno od Manile. Čutili so ga v glavnem mestu Filipinov in bližnjih provincah Pampanga, Bulacan in Cavite.

Filipini ležijo na območju tako imenovanega tihomorskega ognjenega obroča, kjer so izbruhi vulkanov in potresi pogosti. Zadnji močan potres je državo prizadel leta 2013, ko je v tresenju tal z magnitudo 7,1 na otokih v osrednjem delu Filipinov umrlo več kot 220 ljudi, številne zgodovinske zgradbe pa so se porušile.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.