28. 5. 2018, 15:10 | Vir: STA

Osumljenec, ki je priznal umor svoje matere v Švici, že v priporu

profimedia

Slovenski državljan, ki naj bi po navedbah švicarske policije minuli teden v Švici umoril žensko, se je v petek zglasil policistom v Ljubljani in povedal, da je dan prej v Švici umoril svojo mater. Dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Ljubljani je v soboto zanj odredila pripor, so za STA danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Po navedbah ljubljanske policijske uprave je moški, ki se je v petek ob približno 18. uri zglasil na Policijski postaji Ljubljana Center, povedal, da je v četrtek v poznih večernih urah v Švici umoril svojo mater. Obvestili so švicarsko policijo, ki je navedbe moškega potrdila in ugotovila, da je ženska res umrla nasilne smrti.

Kriminalisti v sodelovanju s švicarsko policijo nadaljujejo zbiranje obvestil v zvezi s kaznivim dejanjem umora, so še zapisali na Policijski upravi Ljubljana.

Švicarska policija je na podlagi obvestila v petek zvečer v stanovanju v švicarskem mestu Ostermundigen našla truplo ženske. Domnevni storilec naj bi bil 38-letni slovenski državljan, je sporočila.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.