11. 7. 2018, 09:24 | Vir: STA

Otroci in trener so dobrega duševnega zdravja, pravijo tajski zdravniki!

profimedia
Otroci in trener so dobrega duševnega zdravja, pravijo tajski zdravniki! (foto: profimedia)

Vsi tajski dečki in njihov trener, ki so bili več kot dva tedna ujeti v jami na severu Tajske, so zelo dobrega duševnega zdravja, so danes sporočili tajski zdravniki, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kot je za medije pojasnil predstavnik bolnišnice Chiangrai Prachanukroh, Thongchai Lervilairattanapong, je to najverjetneje posledica tega, da so bili v jami ves čas skupaj in so si kot moštvo medsebojno pomagali. "Vsi so zelo dobrega duševnega zdravja, brez vročine in resnih okužb. Samo trije od njih imajo blago obliko pljučnice," je še dejal.

Napovedal je tudi, da bodo skupina tajskih dečkov, starih od 11 do 16 let, in njihov 25 letni trener v bolnišnici preventivno ostali teden dni.

Dečke in njihovega trenerja so rešili v dramatični tridnevni reševalni akciji, ki se je začela v nedeljo in končala v torek.

Naslovna fotografija

... tokrat smo za naslovno fotografijo izbrali štiri resnične junake, ki so s fanti in trenerjem ostali potem, ko so pogrešane končno našli. Sončna očala imajo zato, ker jih po tednu dni v jami moti dnevna svetloba.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.