22. 9. 2021, 17:30

Otroci na Kitajskem z omejeno uporabo aplikacije TikTok na 40 minut dnevno - vse, kar morate vedeti

Profimedia

Na Kitajskem so se odločili, da bodo lahko otroci aplikacijo Douyin, ki je njihova verzija TikToka, uporabljali le 40 minut dnevno.

Podjetje Bytedance, ki upravlja z aplikacijama Douyin in TikTok, so ustvarili tako imenovano Youth mode, ki omejuje uporabo vsakemu otroku, ki je mlajši od 14 let. Prav tako so vzpostavili sistem, ki otrokom dovoljuje uporabo le od 6. ure zjutraj do 10. ure zvečer.

Youth mode vključuje tudi številne nove izobraževalne vsebine kot so na primer zgodovinski dokumentarci in znanstveni eksperimenti.

Podjetje se zagovarja: "Pri najstnikih smo bolj strogi. Prizadevamo si zagotoviti kakovostne vsebine, preko katerih se lahko mladi učijo in vidijo svet."

Še več novih ukrepov

Prejšnji mesec je država določila, da bodo sprejeli še en ukrep. Najstniki bodo omejeni na tri ure spletnih video iger na teden. Nova pravila je objavila državna tiskovna agencija Xinhua, po tem, ko so starši izrazili zaskrbljenost glede zasvojenosti z spletnimi igrami, saj to ovira njihovo šolanje in zdravje.

Zaradi sprejetja novih ukrepov bodo morali ustvarjalci iger vzpostaviti nove sisteme, ki bodo omogočili izvajanje ukrepov. S tem bodo preprečili odvisnost.

Predstavniki uprave so dejali: "Najstniki so prihodnost naše domovine. Varovanje njihovega telesnega in duševnega zdravja je pomembno."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.