A.B. | 15. 12. 2021, 17:05

Ovadbam ni videti konca: poleg Gantarja ovaden tudi Nemec, ki sploh ne ve, česa je obtožen

Twitter

Potem, ko je generalni direktor policije, dr. Anton Olaj, zaradi žaljivega komentarja na Twitterju ovadil nekdanjega poslanca Pavla Gantarja, je v javnosti zaokrožila vest, da se je med ovadenimi znašel tudi poslanec stranke SD, Matjaž Nemec. Slednji trdi, da sploh ne ve, česa je ovaden. 

Na seznamu ovadenih, ki naj bi s svojimi besedami - točneje komentarji in zapisi na platformi Twitter - razžalili delo slovenskih policistov in neposredno povzročili 'občutek prizadetosti' generalnega direktorja policije, dr. Antona Olaja, se je znašel tudi poslanec stranke Socialnih demokratov, Matjaž Nemec, ki naj bi v preteklih mesecih Olaja tako prek Twitterja kot tudi v medijih povezoval z neonacističnim gibanjem. 

Nemec se je na ovadbo odzval z besedami, da sploh ne ve, za kakšne tvite gre in česa točno je ovaden. Predstavnica za odnose z javnostmi stranke SD, Janja Bregar, je za 24ur.com dejala: ''Za kaj točno, za katere tvite in izjave gre, pa naš poslanec niti sam ne ve.''

Kaj sledi? 

Po besedah Janje Bregar se je poslanec Nemec znašel v predkazenskem postopku, kar pomeni, da bo po zaslišanju na Policiji naloga tožilstva, da presodi, ali gre za utemeljen sum kaznivega dejanja, ali pa se ovadba v celoti zavrže. 

Spomnimo, zaradi spornih besed in komentarjev se je med ovadenimi znašel tudi nekdanji poslanec Pavel Gantar, več o tem pa si lahko preberete TUKAJ. 

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec