Nika Vajnhandl | 11. 3. 2022, 20:00

Pestro Putinovo ljubezensko življenje: afere in otroci, ki jih nikoli ni priznal

Profimedia

Razkrivamo skrivnostno ljubezensko življenje Vladimirja Putina.

Status razmerja ruskega predsednika in število otrok, ki jih ima, so v ruskih medijih tabu tema. Vladimir Putin namreč skriva ta ključni vidik svojega življenja: svoje romantične interese.

Celo kariere ruskih novinarjev so bile uničene, ko so poskušali poročati o Putinovem ljubezenskem življenju. "Celo opozicijski tisk - ki redno piše o korupciji v Putinovem ožjem krogu - je previden pri pisanju o Putinovih ženskah," poroča The Spectator. Tako do danes ostajata Putinovo število otrok in status razmerja tabu tema za ruske medije.

Mi pa smo vednarle izbrskali, kakšno je skrivnostno ljubzensko življenje ruskega predsednika.

Poroka z letalsko stevardeso

Putinova nekdanja žena Ljudmila je nekoč delala kot stevardesa, kar je bila zelo zaželena služba v času Sovjetske zveze. Spoznala sta se v zgodnjih osemdesetih, ko ju je skupni prijatelj povabil v gledališče, poroča The Week. Fotografije njunega poročnega dne, 28. julija 1983, prikazujejo Ljudmilo v beli obleki, Putina pa stisnjenega v črno obleko.

Par je sredi osemdesetih let prejšnjega stoletja dobil dve hčerki; Marija je stara 36 let in opravlja delo pediatričnega endokrinologa, Katerina pa je 35-letna znanstvenica, menedžerka in nekdanja akrobatska plesalka. Putin ni nikoli javno priznal svojih otrok, razen da je rekel, da ima dve hčerki, poroča The Post.

Leta 2019 je ruska novinarka spletne mreže BBC Farida Rustamova prosila ruskega voditelja, naj prizna, da sta obe ženski njegovi hčerki. Putin je zavrnil.

Ločila sta se po 30 letih

Zakonca Putin sta leta 2013, tri desetletja po poroki, napovedala ločitev. "Ni jasno, kdaj se je njun zakon začel krhati, a vsi podatki kažejo, da sta se ločila zaradi njunih različnih osebnosti," piše The Post. Proti koncu zakona so Ljudmilo le redko videli v javnosti, kar je sprožilo ugibanja, da je v samostanu.

Leta 2013 je The Moscow Times poročal, da je nekoč prijateljici povedala, da je Putin "vampir", na kar je Putin odvrnil, da si vsak, ki lahko prenaša njegovo ženo tri tedne, "zasluži spomenik".

Domnevna afera

Leta 2020 je neodvisna preiskovalna ruska medijska platforma Proekt objavila vrsto razkritij: med drugim tudi trditev, da je Putin imel afero z žensko po imenu Svetlana Krivonogih. Z njo naj bi skakal čez plot celo med zakonom z Ljudmilo Putino, potem ko je prvič postal predsednik leta 1999. Medij trdi, da ima Putin z njo hčer, Luizo Rozovo. Po objavi Proektovih razkritij je ruska državna medijska služba blokirala spletno stran.

The Spectator je ob analizi Rozovinega Instagrama izpostavil, da lahko na njem najdete fotografije zajtrka 19-letnice, selfije v bikiniju in fotografije njenega "pametnega pariškega stanovanja", vendar na njih nikoli ne vidite njenega obraza. Zakaj? Ker naj bi Luiza bila "presenetljivo podobna Vladimirju Putinu".

Putin si je zgodbo želel obdržati izven dosega javnosti, "da bi zaščitil svojo podobo zagovornika 'tradicionalnih vrednot'," je za The Washington Post zapisal Roman Badanin, nekdanji glavni urednik Proekta. Po tem je zaradi preiskave, ki so jo izvedle ruske oblasti, moral zapustiti domovino in se preseliti v Združene države Amerike.

Oktobra so Pandorini dokumenti razkrili, da je Svetlana Krivonogih kupila "razkošno stanovanje v višini 3.643.856. evrov v četrtem nastropju stanovanjskega bloka Monte Carlo Star v Monaku", poroča The Spectator. Dokumenti kažejo tudi na njeno trenutno bogastvo, ki znaša več kot 90.775.000 evrov.

Govorice o razmerju z olimpijsko telovadko

Govori se, da je Putin v romantičnem razmerju z Alino Kabajevo, nekdanjo olimpijsko ritmično gimnastičarko. O njunem domnevnem razmerju je leta 2008 prvič poročal Moskovsky Korrespondent, po objavi razkritij pa so bili časnik prisiljeni ukiniti. Putin je afero zanikal.

Septembra 2013 je Putinov politični tekmec Alexei Navalny trdil, da sta se Putin in Kabajeva poročila, vendar je Putinov tiskovni predstavnik trditve zavrnil. Tako Putin kot Kabajeva sta bila na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju 2014 opažena s poročnimi prstani, Kabajeva pa je bila izbrana za nosilko bakle na otvoritveni slovesnosti, kar je ponovno spodbudilo ugibanja, da je bila te časti deležna, saj je bila najljubša športnica ruskega voditelja, poroča BBC.

Za Kabajevo se "na splošno domneva, da je mati Putinovih otrok". Skupaj naj bi imela štiri ali dva otroka, "odvisno od tega, kateremu nizu govoric se odločimo verjeti", piše Forbes. Noben otrok Kabajeve namreč ni bil nikoli javno potrjen, "vključno z nedavnim parom dvojčkov, o katerem se govori".

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord