Nika Vajnhandl | 23. 3. 2022, 12:18

RAZKRITO! Prijatelji Vladimirja Putina počitnikujejo NA HRVAŠKEM! To so njihove razkošne vile

Oštro/Profimedia/fotomontaža

Oglejte si fotografije dragih vil, ki so jih ruski oligarhi iz krogov predsednika Vladimirja Putina kupili ob hrvaški obali.

Mednarodna mreža novinarjev OCCRP je razkrila premoženje ruskih oligarhov, ki veljajo za člane ožjega kroga predsednika Vladimirja Putina.

Vrednost seznama jaht, letal, nepremičnin, bančnih naslovov, ki ga novinarji še vedno dopolnjujejo, dosega skoraj 16 milijard evrov. Mnogi izmed tega kroga imajo luksuzne naložbe na Hrvaškem. 

Ališer Usmanov

Na severu hrvaškega polotoka Pelješac, pod gričem neposredno na obali leži kompleks dveh zgradb in dveh pomolov. Vrednost nepremičnine naj bi znašala več kot pet milijonov evrov. Po zadnjih podatkih je lastnik kompleksa hrvaško podjetje Castellum Aquae, lastnik tega pa je ciprska družba Klaret Development Limited. V ozadju te je Gulbakhor Ismailova, sestra Ališerja Usmanova, sedmega najbogatejšega Rusa.

Oštro

Oligarh ima še eno vilo na Pelješacu. Pravzaprav je lastnica hiše Irina Viner Usmanova, njegova žena. Kompleks poslopij z lastno plažo in privezom za plovila je v neposredni bližini hotela Orsan in tik ob glavni cesti ob južni obali polotoka Pelješac. Vrednost posestva je ocenjena na nekaj manj kot 1,9 milijona evrov. 

Oštro

Nikolaj Tokarev

Ena najbolj impozantnih zgradb v zalivu Čikat na otoku Mali Lošinj je od leta 2009 v lasti Maje Nikolavne Tokareva. Gre za hči Nikolaja Tokareva, predsednika Transnefta, ki je največji upravljavec naftovodov v Rusiji in na svetu.

Družina Tokarev je vilo Karolino po poročanju hrvaških medijev leta 2009 kupila za kar 12 milijonov evrov. Formalni lastnik vile je sicer nepremičninsko podjetje Katina, ki ima sedež v Zagrebu. Vrednost vile Karolina je danes po podatkih OCCRP ocenjena na nekaj manj kot štiri milijone evrov.

Oštro

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol