5. 6. 2008, 20:23 | Vir: Playboy

Ožigosanih dvajset

*
Ožigosanih dvajset (foto: *)

Čas je, da pogledamo čez ramo in preskeniramo leto 2001! Komu smo se smejali, koga ogovarjali? Kdo je dvignil kolektivni ego, kdo priskutil ritual nedeljskega kosila in kdo Slovence treščil po glavi z morda najbolj masivno knjigo, kar jih je ugledala materinščina? Playboyeva »naj« lestvica! 20 moških, 20 klinov.

20. Ladislav Troha

»Pojoči major« … ker mu je uspelo to, kar je le pobožna želja vsakega samskega moškega. Preživel je pol leta v istih oblačilih, ne da bi jih pri tem umazal!

19. Mišo Alkalaj

Vseved … ker nam je razlagal leto 2001. In razlagal. In razlagal. Od osiromašenega urana do antraksa, od televizije do tiska. Pri tem pa odigral še epizodno vlogo v aferi Rogelj.

18. Ivan Cankar

Pisatelj … ker ni bil samo pisatelj, temveč tudi playboy. Danes je eden najbolj zaželenih slovenskih moških. V svoji denarnici si cankarja želi prav vsaka ženska in pri tem upa na poligamijo. Pa ne pozabimo: pred desetimi leti smo dobili svojo valuto!

17. Siddharta

Glasbena skupina … ker so kot pravi moški obnoreli slovenska dekleta. In deklice. Pa tudi gospe. Zakaj? Vprašajte nežnejši spol!

16. Tomaž Drozg

Medijski »mogotec« … ker je z odkupom licenc poslal na trg slovenski Playboy, Men's Health in Cosmopolitan. Razburkal je konkurenco, moške navadil na »moške« revije in postal v očeh lokalnih antiglobalistov eden bolj »priljubljenih« slovenskih podjetnikov.

15. Salome

Artist(ka) … ker devetnajst moških nikdar ne zdrži brez vsaj ene »prave dame«!

14. Marjan Lah

Urednik športnega programa na TV Slovenija ... ker je uredniški genij! Zamenjali so se države in direktorji, Marjan pa se je od sredine osemdesetih obdržal na svojem položaju. No, zdaj se okrog velike hiše na Kolodvorski vse glasneje govori, da se tudi njegov čas neusmiljeno izteka.

13. Rudolf Gas

Glasbenik … ker je, če gre verjeti naslovu njegove pesmi … playboy!

12. Milan Kučan

Predsednik Republike Slovenije … ker brez njega pač ni nobene naj lestvice!

11. Matjaž Rogelj

Nesojeni računalniški prvak … ker nas je spomnil, kako prav nam bodo prišli pravi računalniški strokovnjaki in prvaki. Prihodnost je baje digitalna.

10. Miha Mazzini

Pisatelj … ker Playboyev moto ni »Kruh in Mleko«, ampak »Sladke sanje«.

9. Andrej Hauptman

Profesionalni kolesar … ker je svetovni javnosti dokazal, da Slovenci vedno gonimo po svoje!

8. Jože Toporišič

Slavist … ker je s pravkar izdanim pravopisom dokončal Trubarjevo delo in Slovence znova »naučil« brati in pisati.

7. Bruno Korelič

Vodilni mož Luke Koper: … ker je v nasprotju s slovenskimi politiki z najemom tržaškega pomola vsaj začasno razširil slovensko ozemlje. Trst je (spet) naš!

6. Srečko Katanec

Nogometni selektor … ker je … ah ... menda res ne pričakujete pojasnila?!

5. Brane Rihter

Lastnik prve nore krave pri nas … ker smo s to noro kravo Slovenci prvič jasno oznanili, da se resno odpravljamo v Evropo!

4. Dr. Dušan Keber

Minister za zdravje … ker je kljub bradici eden redkih slovenskih ministrov brez dlake na jeziku!

3. Zoran Jankovič

Predsednik uprave Mercatorja … ker z gradnjo novih nakupovalnih centrov v naši južni soseščini skrbi, da bo nekdanja Juga kmalu zopet podobna bratski celoti, tako da bomo Slovenci znova igrali vlogo »najboljšega soseda«! Doma pa s pomočjo porodnišnicam skrbi za naraščaj!

2. Mladen Rudonja

Nogometaš … ker je z enim samim sunkom vso Slovenijo spravil v ekstazo!

1. Matjaž Javšnik

Igralec … ker je na mednarodno priznanem filmskem festivalu v Bolgariji zasenčil vso hollywoodsko elito (hej, Matjaž je z vlogo v Zadnji večerji postal najboljši igralec, v ženski kategoriji pa je zmagala Demi Moore) in s tem dokazal, da se svet Slovencem še vedno smeji!

TEKST: Gaber Keržišnik

FOTO: Bor Dobrin, Borut Krajnc, Robert Balen & Igor Napast – Večer, Manca Juvan, Davorin Križmančič

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.