26. 2. 2008, 15:04 | Vir: Playboy

Pa še en liter ...

Ivana Krešić
Pa še en liter ... (foto: Ivana Krešić)

Vam računalniške igre ne prinašajo zadovoljstva, se počutite osamljeni, vas LAN partiji ne zanimajo več? Norih zabav, kot jih poznajo naši buševski rojaki, v Sloveniji nismo nikoli prav uspešno kopirali, smo pa zato iznašli prenekatero gostilniško obliko takšnega in drugačnega opijanjanja in skupinskega blaznjenja. Toda arhaične pivske igre nas pravzaprav ne zanimajo preveč, zato smo se osredotočili predvsem na tiste, ki jih naključna ali izbrana skupina lahko izvaja v lokalu, doma ali na pikniku oziroma plaži. Namen je seveda en sam – biti mrtvo pijan.

Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Spominjam se, da smo v srednji šoli preizkusili kar nekaj različnih metod za doseganje popolne bebavosti. Vedno se je našel kdo, ki je večinoma nedolžna dekleta in testosteronsko blazne mulce nagovoril h kakšni pivski igri, ki naj bi vodila v popoln razvrat in seksualne orgije. Na žalost se je tovrstna zabava ponavadi sprevrgla le v glasno preklinjanje in popolno otopelost udeležencev. Dekleta so zaspala, fantovski del pa je meril svoje moči pred mojo hišo z običajnim razgrajanjem, zažiganjem smetnjakov in pretepanjem.

Pozneje so tovrstne zabave postale bolj domiselne in pretehtane. Žganje smo zamenjali z vinom ali pivom in se domislili novih pravil, ki so se predvsem nanašala na nežnejši spol. In cilj je bil vedno enak. Napiti vse sodelujoče do nezavesti, tudi vsa dekleta, jih čim več spraviti med rjuhe in ... sam pri tem ostati trezen. Zabava ne pozna meja!

Družabne pivske igre so dodobra razširjene po vsem svetu. Kar nekaj jih lahko najdete v spletu, najbolje pa je, da si pravila izmislite kar sami. Razpoloženje igralcev je odvisno od originalnosti in šaljivosti. In obratno. Alkohol pač veliko bolje učinkuje ob veselju kot ob žalosti.

Pomembno je, da so vsi udeleženci seznanjeni s pravili in da v igri sodelujejo prostovoljno. Ker so takšne igre v bistvu družabne, so nekakšna vez med sodelujočimi in pravzaprav celo zbližujejo. Vseeno pa vas opozarjamo, da je čezmerno uživanje alkohola zdravju škodljivo! Pa na zdravje!

Na domu

Če si z družbo doma radi ogledate DVD, se lahko prav prijetno opijete z igro, ki se navezuje na film. Dogovorite se, da ob besedi »prosim« ali »hvala« vsi spijete kozarec do dna. Kadar se kdorkoli v filmu zasmeji, vsi fantje spijejo dva kozarca, oziroma kadar kdo joče, pijejo samo dekleta. Pravila lahko priredite tudi povsem po svoje. Kadar kdo preklinja, vsi spijete kozarec do dna. Priporočamo seveda Brazgotinec ali Šund.

Če ste navdušeni nad Zvezdnimi stezami, lahko prevzamete imena najljubših likov. Kadar se pojavi J. Luc Picard, pije tisti, ki si je izbral njegov lik. Kadar se pojavi Data, pijejo do dna vsi, razen tistega, ki si je izbral njegov lik. Če v filmu uporabijo teleport, pijete vsi. In tako naprej ...

Filmsko opijanje je zanimivo predvsem zato, ker morajo sodelujoči pazljivo spremljati dogajanje na ekranu in tako ves čas ostati zbrani. Največja pijanost se zgodi po koncu filma, zato vam svetujemo: izberite stransko vlogo! Prirejate lahko tudi igre s kartami, kockami ali vrtenjem steklenice.

V spletu najdete kar nekaj uporabnih naslovov, kjer lahko dobite nasvete in pravila za prirejanje pivskih iger. Pojdite na www.barmeister.com, www.angelfire.com, www.drunkgames.com ali www.studentdrinkinggames.com.

V lokalu

Nekateri bari oziroma lokali imajo pikado ali celo biljardno mizo, večina pa jih tovrstne zabave ne ponuja, zato se moramo že prej odločiti, katero igro bomo izbrali za tak javni prostor. Ena od možnosti sta kocki. V igri lahko sodeluje poljubno število ljudi, ki zapored enkrat vržejo kocki. Kdor vrže dve enici, je absolutni poraženec in pije vedno. Pije tudi tisti, ki je drugi vrgel najnižji seštevek. Tisti z najvišjim seštevkom pa začne naslednji krog.

V gostilni lahko priredimo tudi vlečenje zobotrebcev. Pravilo je preprosto: kdor izvleče krajšega, pije. Kadar nimamo druge možnosti in iz lokala gledamo na cesto, se lahko dogovorimo, da si vsak udeleženec izbere določeno barvo in izpije kozarec, kadar mimo pripelje avtomobil v izbrani barvi. Izbor možnih barv je treba določiti vnaprej in to zapisati, da pozneje ne bi bilo neljubih nesporazumov. Avtomobili rožnate barve so seveda rezervirani za dekleta iz Cosmopolitana.

Na plaži ali pikniku

V naravi gre vse laže, um se odmakne od telesa in zavore pri večini popustijo. Zaradi več gole kože so na plaži strasti toliko večje. Zabavna igra, ki v močnem vetru zagotovo prinaša dober rezultat, je opazovanje deskarjev. Kadarkoli kdo z deske pade v vodo, pijejo vsi. Oziroma pijejo vsi, kadarkoli kdo z vodnim skuterjem skoči čez val. Ker je na plaži ponavadi veliko tuje govorečih opražencev, so pravila lahko tudi taka: kadarkoli kdo izmed igralcev sliši tujo besedo ali opazi kakšno zgoraj brez, pije vsa družba. Prav tako zabavna igra je metanje zamaškov v plastični kozarec. Prazen plastični kozarec do vrha napolnite z vodo, postavite dva metra od mesta metanja in zapored mecite zamaške v kozarec. Vsakdo lahko vrže samo enkrat. Kdor zgreši kozarec, pije.

Če se zgodi, da zamašek v kozarčku ne potone, pijete vsi, razen metalca. Pri izbiri pokrovčkov bodite previdni – manj zvite lahko mečete natančneje kot frizbi, zato poskrbite, da boste imeli dovolj veliko zalogo. Namesto zamaškov lahko podobno igro igrate tudi s kovanci. Bolj poredna igra, za katero potrebujete le žogico za namizni tenis, bi se lahko imenovala »ustreli kozla«.

Igralci se postavijo drug poleg drugega, igralec, ki igro začne, pa se postavi tri metre stran od njih, in sicer tako, da jim kaže hrbet. Nekdo izmed igralcev vanj vrže žogico. Drugi igralci se lahko pretvarjajo, da so vrgli žogico. Ustreljeni mora uganiti, kdo ga je zadel. Če ugane, pije metalec, če se zmoti, pije sam. Dogovorite se lahko tudi, koliko metov traja igra za posameznega igralca.

Za abstinente

Pivskih iger za ljudi, ki nočejo piti alkohola, pač ni. Resda se lahko dogovorite, da boste igro igrali s pijačo, ki je tako ali drugače neužitna, denimo toplo radensko, soljeno kavo, marelični sok s tabaskom ali sirup za mešanje napitkov, ki pa ponavadi – razen slabosti udeležencev – nimajo pravega učinka. Če niste naklonjeni pijači, vam odločno priporočamo kakšno igro, pri kateri boste lahko z užitkom opazovali goloto soigralk. Slačipoker?

TEKST: Gojko Zrimšek

FOTO: Ivana Krešić

ILUSTRACIJE: Goya

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.