Uredništvo | 24. 1. 2024, 18:43

Pahor navdušen nad evropsko prestolnico: "Nekoč je bilo to sivo in depresivno mesto"

Instagram/Borut Pahor

Ob svojem obisku je skočil tudi v avto z lučkami, ki stoji v središču!

"Včeraj sem iz Krakova prišel v Varšavo, kjer sem imel na univerzi pogovor s študenti doktorskega programa. Po novem mi je Varšava, nekoč sivo in depresivno mesto, zelo privlačna in všeč. Že pred mesecem sem tudi v naših medijih bral, da ima njeno mestno središče eno najlepših božičnih okrasitev v Evropi. Pa še kako," se je na Instagramu o poljski prestolnici razpisal nekdanji predsednik države.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Ob tem je s sledilci delil, da pogosto prenočuje v tamkajšnjem hotelu Bristol poleg predsedniške palače. "Hotel je ob glavni cesti v starem delu mesta - v središču vsega prazničnega okrasja, za katerega je letos poskrbel Ferrero Rocher. Zmaga pa kičast avto, ves v lučkah," je Pahor tudi zapisal ob svojih fotografijah v svetlečem avtomobilu.

Pred obiskom Varšave je obiskal koncentracijsko taborišče Auschwitz-Birken, in sicer v delegaciji Evropskega judovskega združenja. Po svetu in v Sloveniji se bomo namreč v soboto, 27. januarja, spominjali žrtev holokavsta - na ta dan pred 79 leti je bilo koncentracijsko taborišče osvobojeno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Pahor se je v nekdanjem taborišču Auschwitz-Birken udeležil slovesnosti s položitvijo vencev: "Kamorkoli ti uide pogled, nikjer ni nič lepega. Vse je strašljivo, danes je bilo takšno tudi vreme," je delil ob skupni fotografiji z bivšim švedskim predsednikom vlade in sedanjim predsednikom stranke evropskih socialistov, Stefanom Löfvenom.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol