Ž.A. | 13. 1. 2022, 08:00 | Vir: STA

Papež Frančišek se je odločil za nepričakovan obisk - kje so ga ujeli?

Profimedia

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP se je Papež Frančišek v torek odločil za precej nepričakovan obisk. Novica je nemudoma prišla v medije, saj se je v bližini nahajal novinar, ki ga je opazil. Kam se je odpravil?

Ste vedeli, da je velik ljubitelj klasične glasbe?

85-letnega papeža so opazili v trgovini Stereosound - to je rimska prodajalna gramofonskih plošč. In če pomislimo, da je ljubitelj klasične glasbe, njegov obisk sploh ni tako nenavaden.

Morda vas zanima tudi: ODPOVED je dala že PRVI delovni dan, sporočilo nadrejeni pa je nasmejalo mnoge

Trgovina je bila nedavno prenovljena in papež se je odločil, da jo blagoslovi. Po navedbah lokalnih medijev je trgovino zapustil s ploščo klasične glasbe, ki mu jo je podarila lastnikova hči. Lastnica je povedala, da je papež "stara stranka", ki trgovino obiskuje, odkar je leta 2001 postal kardinal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Must Cy (@must_cy)

Lastniki trgovine so prav tako dolgoletni prijatelji argentinskega papeža, ki je v preteklosti večkrat spregovoril o moči glasbe in naj bi užival v glasbi klasičnih skladateljev, pa tudi v tangu.

Zakaj "nepričakovan" obisk?

Če morda ne veste, je papež znan po svoji nepredvidljivosti in živi preprostejše kot njegovi predhodniki. Nosi svojo aktovko in uporablja telefon.

Papež Frančišek živi v skromnem stanovanju v velikosti 50 kvadratnih metrov v hiši Svete Marte, vatikanskem gostišču, ki si ga je po izvolitvi za papeža leta 2013 izbral za svoje domovanje namesto stanovanja v vatikanski Apostolski palači.

Med njegovim kratkim obiskom se je pred trgovino zbrala manjša množica, vendar je papež ni nagovoril.

Preberite tudi: Uf, tako je prvakinja Petra Vlhova 'okregala' naše organizatorje Zlate lisice ...

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.