3. 1. 2019, 19:09 | Vir: STA

Papež poziva ameriške škofe k skupnemu boju proti zlorabam

profimedia

Papež Frančišek je pozval ameriške škofe, ki trenutno zasedajo v Chicagu, naj stopijo skupaj v boju proti zlorabam otrok. Ta škandal je povzročil veliko škode Cerkvi in načel njeno verodostojnost, je zapisal papež v pismu, ki je bilo objavljeno danes.

"Poskusimo prekiniti ta hudičev krog valjenja krivde na drugega in diskreditacij, v katerem je veliko opravljanja in obrekovanja," je zapisal papež, kot povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Zlorabe otrok in prikrivanje je močno načelo zaupanje v Cerkev, je še opozoril vrhovni poglavar Rimsko-katoliške cerkve. "Živo tkivo" je načeto in voditelji Cerkve morajo to zdaj popraviti, je dodal.

Ameriški škofi trenutno v predmestju Chicaga tudi na poziv papeža razpravljajo, kako se soočati s škodo, ki jo Cerkvi povzročajo škandali zaradi zlorab otrok, ki so jih zagrešili duhovniki, ter nato še prikrivanje teh dejanj, ki so jih zagrešili nadrejeni teh duhovnikov.

Tovrstni škandali pa ne pretresajo le ameriške Cerkve, ampak tudi druge cerkvene skupnosti po svetu. Papež je zato za februar sklical posvet škofov z vsega sveta o tem problemu.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.