5. 7. 2021, 10:31 | Vir: STA

Papež uspešno prestal operacijo

Profimedia

Papež Frančišek je bil v nedeljo zvečer operiran na debelem črevesju, operacijo pa je uspešno prestal in se počuti dobro, so sporočili iz Vatikana.

84-letni papež, ki so ga na rimsko polikliniko Agostino Gemelli sprejeli v nedeljo, je operacijo, ki je bila izvedena v splošni anesteziji, dobro prestal, je po poročanju tujih tiskovnih agencij dejal tiskovni predstavnik Vatikana Matteo Bruni.

Po triurni uspešni operaciji se papež dobro počuti, če ne bo zapletov, bo v bolnišnici ostal teden dni, so sporočili iz Vatikana. Papež je v dobri fizični kondiciji, je buden in diha brez pomoči, so sporočili.

Kot so sicer pojasnili, ima Frančišek simptomatsko divertikularno stenozo črevesa, bolezen, zaradi katere lahko na steni črevesja nastanejo izrastki. Ti se lahko vnamejo in lahko povzročijo bolečino ali zvišano telesno temperaturo.

Papež ima sicer tudi vrsto drugih zdravstvenih težav, poroča avstrijska tiskovna agencija APA, med drugim z išiasom, zaradi katerih pogosto le s težavo hodi in je moral v preteklosti že večkrat odpovedati predvidene obveznosti. V starosti 21 let je poleg tega prestal operacijo na pljučih.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.