30. 9. 2020, 15:22 | Vir: STA

Pariz prestrašil glasen pok, ko je letalo prebilo zvočni zid

Profimedia

Prebivalce Pariza je danes prestrašil bobneč pok, ki mu je - kot se je kasneje izkazalo - botrovalo vojaško letalo, ko je med nujnim posredovanjem prebilo zvočni zid.

Oglušujoč zvok je bilo v francoski prestolnici in okoliškem območju slišati sredi dneva, ko so se stresla številna okna. "To ni bila eksplozija, bilo je vojaško letalo, ki je prebilo zvočni zid," je ljudi, številne med njimi precej prestrašene, kmalu zatem prek Twitterja pomirila policija. Pozvala jih je tudi, naj prenehajo klicati na številko za nujno pomoč.

Kot je še pojasnila policija, je bilo letalo tipa rafale na izrednem posredovanju. Bilo je na poti do drugega letala, ki je izgubilo radijsko povezavo, in je imelo potrebno dovoljeno za letenje z nadzvočno hitrostjo, so pojasnili po poročanju francoske tiskovne agencije AFP. Podrobnosti o letalu, ki je zašlo v težave, niso znane.

Dogodek je med Parižani poskrbel za precejšnjo mero zmede in tudi panike, saj v mestu še vedno vlada napetost po nedavnem napadu pred poslopjem nekdanjega sedeža satiričnega tednika Charlie Hebdo, ki ga oblasti obravnavajo kot teroristični napad. Dva človeka sta bila v napadu z mesarskim nožem ranjena.

Številni so se po pojasnila zatekli tudi na družbena omrežja, kjer so se ljudje spraševali, kaj bi lahko povzročilo tovrsten pok brez dima ali drugih sledi škode, še piše AFP.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.