18. 3. 2021, 10:14 | Vir: STA

Pes v Mengšu napadel in do smrti ogrizel 8-letno deklico

Anže Malovrh/STA

Policisti so bili v sredo nekaj pred 17. uro obveščeni, da je v Mengšu pes napadel otroka. Po do sedaj zbranih obvestilih se je osemletnica na dvorišču stanovanjske hiše približala večjemu psu, ki je bil privezan z verigo. Pes je deklico napadel in ogrizel, ta pa je kasneje zaradi poškodb na kraju umrla, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Dvorišče stanovanjske hiše je bilo sicer ograjeno, a so bila dvoriščna vrata odprta. Na kraj dogodka je prišla tudi odrasla oseba, ki je psa odstranila in poklicala reševalce, a je deklica kljub hitri zdravniški pomoči na kraju zaradi poškodb umrla.

Na kraju je bila tudi veterinarska inšpektorica, ki je odredila odvzem psa. Živali predhodno niso identificirali kot nevarne, je v današnji izjavi za javnost povedal vodja oddelka za splošno kriminaliteto sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana Valter Zrinski.

Policisti so opravili ogled in še zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, so še zapisali na Policijski upravi Ljubljana.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.