26. 3. 2021, 08:45

Petek bo najtoplejši v tem tednu, v soboto prihaja fronta, ki pa ne bo prav izrazita

Shutterstock

Po daljšem obdobju suhega in sončnega vremena nas bo za vikend dosegel vpliv vremenske fronte, ki pa ne bo prav izrazita, so sporočili z Agencije za okolje (Arso).

V petek bo še večinoma sončno . Zjutraj in dopoldne bo še nekaj oblačnosti, popoldne pa bo že večinoma jasno. Zapihal bo jugozahodnik. Dnevna temperatura bo najvišja v tem tednu, po nižinah v notranjosti se bo približala 20 °C .

V soboto bomo pod vplivom jugozahodnega vetra. Od zahoda se bo pooblačilo, na vzhodu Slovenije bo dopoldne še razmeroma sončno . Popoldne bo predvsem na zahodu in jugu že rahlo deževalo, proti večeru se bodo v severni Sloveniji začele pojavljati plohe. Marsikje bo vetroven dan, pihal bo šibak do zmeren jugozahodnik, ki bo izrazitejši na vzhodu Slovenije. Dnevna temperatura bo od 11 do 17 °C.

V noči na nedeljo bo v večjem delu države padlo nekaj dežja . Padavine bodo v nedeljo dopoldne povsod ponehale. Trenutno kaže, da bodo padavine razmeroma skromne, večinoma bo padlo okoli 5 mm dežja, več le ponekod na jugu in zahodu.

V nedeljo popoldne se bo oblačnost trgala, predvsem na vzhodu se bo delno razjasnilo . Dnevna temperatura bo okoli 10 °C, topleje do 14 °C bo ob morju.

Ohladitev bo kratkotrajna, že v ponedeljek bo po nižinah v notranjosti znova okoli 20 °C .

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.