6. 5. 2020, 10:55 | Vir: STA

Petletnik se je usedel za volan in se sam odpeljal proti Kaliforniji

Profimedia

Policist v ameriški zvezni državi Utah je na avtocesti ustavil avtomobil in presenečeno ugotovil, da za volanom sedi petletnik. Deček je policistu pojasnil, da je avtomobil doma vzel staršem, da bi se odpeljal v Kalifornijo in si tam kupil lamborghini, poročajo tuje tiskovne agencije.

Policist je avtomobil ustavil, ker je zelo počasi peljal po levi strani ceste. Ko je policist vključil sireno, je voznik avtomobil ustavil na pasu za ustavljanje.

Voznik je policistu povedal, da je star pet let ter da se je odpeljal od doma, ker se je sprl z materjo, ker mu ni želela kupiti športnega avtomobila. Dejal je še, da je avtomobil doma vzel staršem, da bi se odpeljal v Kalifornijo, kjer živi njegova sestra, in si tam kupil lamborghini.

"Verjetno bi za to imel premalo denarja, ker je imel v denarnici le tri dolarje," je tvitnila policija. Najcenejši lamborghiniji stanejo okoli 200.000 dolarjev.

Policija ocenjuje, da je deček prevozil od tri do pet kilometrov. Policist, ki ga je ustavil, je povedal, da je fantek sedel na robu sedeža, da je lahko dosegel stopalke avtomobila. Dečkovi starši so pojasnili, da nikoli prej ni vozil avtomobila.

Pogovor med petletnikom in policistom, ki ga je posnela nadzorna kamera, je policija objavila na portalu Youtube.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.