Uredništvo | 13. 1. 2024, 20:02

Nova vloga predsednice države: vodila bo podkaste, v njih pa bo gostila ...

Žiga Živulovič jr./Bobo

Nataša Pirc Musar je nekoč že vodila televizijska poročila, ali se ji morda toži po novinarskih časih?

Slovenci bomo lahko že v ponedeljek, 15. januarja, prisluhnili prvemu v nizu podkastov, ki jih bo vodila predsednica Nataša Pirc Musar. V svojih Predsedničinih podkastih, kot jih je poimenovala, se bo najprej pogovarjala s filozofinjo in predavateljico dr. Renato Salecl.

Kot je zapisano na Omrežju x, se bo predsednica pogovarjala z zanimivimi osebnostmi iz Slovenije in tujine, ki bodo širili naša obzorja in razmišljanje s svojim znanjem, izkušnjami in osebno zgodbo. Slovenski pogovori bodo opremljeni z angleškimi podnapisi in obratno.

Marsikdo se je ob tem vprašal, ali gre predsednica s to potezo po stopinjah nekdanjega predsednika Boruta Pahorja, ki že od lanskega leta snema in vodi Mastercardov Podkast navdiha,  njegovi pogovori z navdihujočimi Slovenkami in Slovenci pa so objavljeni na našem portalu Metropolitan.si.

Aleksandra Saša Prelesnik

A med podkastoma obstaja ključna razlika. Pahor je njihov voditelj postal potem, ko je zaključil s svojo predsedniško funkcijo, na kar je opozoril tudi vodja opozicije Janez Janša. Na Omrežju x je zapisal: "Nekoliko nenavadno tole? Najmanj. Kaj že pravi ustava?" Domnevamo, da je imel Janša v mislih njen 105. člen, ki pravi: "Za Predsednika republike Ustava določa, da njegova funkcija ni združljiva z opravljanjem drugega poklica."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol