27. 9. 2017, 12:19 | Vir: STA

Pjongjang želi vedeti, kdaj Trump le blebeta in kdaj misli resno!

profimedia

ZDA so v torek uvedle nove sankcije proti Severni Koreji, in sicer proti osmim bankam in 26 direktorjem iz komunistične države, ki razburja svet z jedrskimi in raketnimi poskusi.

Finančni minister ZDA Steven Mnuchin je dejal, da s tem napredujejo strategijo popolne izolacije Severne Koreje za dosego cilja, ki je Korejski polotok brez jedrskega orožja. ZDA so doslej sprejele že vrsto sankcij proti kljubovalnemu režimu tako same kot skupaj z mednarodno skupnostjo v Varnostnem svetu ZN. Zadnji paket je bil potrjen ta mesec, in sicer zaradi zadnjega jedrskega poskusa.

Nove ameriške sankcije prizadevajo državljane Severne Koreje, ki so predstavniki državnih bank v Kitajski, Rusiji, Libiji in Združenih arabskih emiratih. Blokirajo njihovo premoženje v ZDA, če ga sploh kaj je, Američanom in ameriškim podjetjem pa je prepovedano z njimi poslovati.

Predsednik ZDA je Severno Korejo kritiziral tudi v torek na novinarski konferenci s španskim premierjem Marianom Rajoyem, z voditeljem komunistične države pa sta si doslej izmenjala že več groženj.

Zmedeni Pjongjang!

Washington Post ob tem poroča, da naj bi Trumpovo obnašanje Kim Jong-una tako zelo zmedlo, da je naročil svojim uradnikom, naj stopijo v stik z republikanskimi analitiki v Washingtonu, ki naj bi jim skušali razložiti to obnašanje in svetovati. Trump je doslej že nekajkrat zagrozil s popolnim uničenjem Severne Koreje, česar v Pjongjangu od voditeljev ZDA niso vajeni in ne vedo, ali gre zares ali kaj drugega.

Trump je Kima v ZN opredelil kot "raketnega moža", ta pa mu je vrnil z mnenjem, da je Trump duševno moten bedak. Voditelja Severne Koreje pa naj bi vseeno zanimalo, kje je meja, katere Trumpove grožnje naj vzamejo resno, katere pa so prazne marnje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.