22. 1. 2008, 16:03 | Vir: Playboy

Playboyev golf turnir v Toskani

Samo enkrat se živi. Zato je treba življenje zajemati z največjo žlico!

Golf, šport, ki se mu ne splača upreti, in Toskana, dežela, ki se ji ne moremo upreti! Zeleni griči z nasadi oljk in vinske trte, ki rodi odlično toskansko vino, razkošne renesančne vile in mična srednjeveška mesta, svetovno znana kuhinja … Za vse uživače in ljubitelje življenja smo s partnerji Damat & Damat, d. o. o. (www.afi3.com) in turistično agencijo Tao pripravili pravo italijansko Playboyevo sladico: Playboyev golf turnir v Toskani.

Odšli bomo 8. aprila, ko že cvetijo mimoze, greje sonce in se bohoti pomlad, ter se vrnili v Ljubljano 10. aprila. Seveda v spremstvu Playboyevih zajčic, ki bodo oplemenitile vsak trenutek že tako popolnega programa našega mini športno-turističnega-kulinaričnega-playboyevskega potovanja, v katerem bodo nedvomno brezmejno uživali golfisti in njihovi spremljevalci ter spremljevalke – »negolfisti«.

V petek, 8. aprila, bomo ob 6. uri z avtobusom zapustili Ljubljano in se odpeljali na jug, pomladi naproti. Prva zaresna postaja bodo Firence, renesančni biser, ki ob vsakem obisku znova prevzame tudi vsega lepega vajenega popotnika. Po ogledu mestnih znamenitosti se bomo odpeljali proti končnemu cilju, v osrčje Toskane, kjer ob vznožju srednjeveškega zidu, ki obdaja slikoviti Monteraggioni, kraljuje srednjeveško medičejsko posestvo Borgo San Luigi (www.relais-borgosanluigi.it), preurejeno v odlično rezidenco.

Posestvo je s 60.000 kvadratnimi metri parka, velikim bazenom in teniškimi igrišči odličen prostor za pravo playboyevsko razvajanje. Po nastanitvi se bomo v zaključeni playboyevski družbi srečali na prijetni in presenečenj polni spoznavni večerji. Ob večerji vam bomo predstavili tudi osnovne informacije o tekmovanju, Playboyevem golf turnirju, ki nas čaka naslednji dan.

Sobota bo posvečena golfu. Igrali bomo družabni texas scramble (pare določi organizator glede na prijavljeni hendikep) na čudovitem toskanskem igrišču Le Pavoniere (www.golfclublepavoniere.com). Le Pavoniere Golf & Country Club leži 20 kilometrov od Firenc. Oblikoval ga je priznani ameriški dizajner Arnold Palmer, ki je za osnovo uporabil renesančni park Lorenza Medičejskega iz 15. stoletja. Igrišče, oblikovano v ameriškem slogu, s številnimi vodnimi pastmi in vodometi ter širokimi in razgibanimi zelenicami, se razteza na dolžini 6137 metrov. Ima 18 jamic svetovnega nivoja s parom 72.

Deli igrišča so še vadbeni poligon z 12 pokritimi in 30 odprtimi udarjališči, vadbena zelenica, zelenica s peščeno oviro in bunker za vadbo. Čudovit bazen, popolnoma opremljena telovadnica, masažna soba, savna, restavracija, bar, teniška igrišča, mini nogometno igrišče in razkošna klubska hiša, restavrirana vila iz 18. stoletja, z vrhunsko restavracijo in vinsko kletjo z izbranimi toskanskimi in mednarodnimi vini dopolnjujejo ponudbo kluba.

Za vse »negolfiste«, ki ne boste preganjali žogic za golf po zelenicah Le Pavoniera, smo organizirali prijeten poldnevni izlet po okolici.

Z vodnikom boste obiskali San Gimignano, ki ga upravičeno imenujejo srednjeveški Manhattan, in okoliške srednjeveške znamenitosti. Popoldne se boste pridružili igralcem golfa, popili kavo v čudovitih klubskih prostorih in se skupaj vrnili na naše posestvo Borgo San Luigi.

Večera vam ne bomo opisovali. Prepustite se domišljiji, začinite jo z družabnimi igrami ob bazenu, s slow-food toskansko večerjo in vini, dodajte še živo toskansko glasbo, lepe nagrade za zmagovalce in Playboyeve zajčice …

V nedeljo se bomo po poznem zajtrku predali lenarjenju ob bazenu. Tisti z več kondicije pa boste lahko z vodnikom obiskali Sieno in si ogledali njene svetovno znane znamenitosti. V zgodnjem popoldnevu se bomo polni vtisov in ovenčani z zmagami odpeljali proti Ljubljani, kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah.

Cena našega izleta je 94.000 tolarjev. V ceno so zajete vse prenočitve, zajtrki in večerje v rezidenci, avtobusni prevoz, vodenje in spremstvo Playboyevih zajčic, green-fee na igrišču za golf

Le Pavoniere …

Več informacij o naši poslastici, Playboy golf turnirju v Toskani poiščite na www.playboy.si, www.afi3.com ali pokličite organizatorja potovanja Damjana Trevna iz podjetja Damat & Damat d. o. o., na številko 031 683 249. Za potovanje je na voljo omejeno število mest, zato pohitite z odločitvijo.

Vaše prijave in vplačila bo do zasedbe prostih mest sprejemala potovalna agencija TAO po telefonu 01 230 6321, telefaksu 01 230 6324 ali e-pošti: milena@tao-tt.si.

FOTO: Bor Dobrin & Toskana

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.