28. 7. 2020, 11:00 | Vir: STA

Po avtocesti v napačno smer, nato ignorirala policiste in poškodovala več vozil

Tamino Petelinšek/STA
Po avtocesti v napačno smer, nato ignorirala policiste in poškodovala več vozil (foto: Tamino Petelinšek/STA)

Gorenjski policisti so v ponedeljek ponoči obravnavali italijansko voznico, ki je od Karavank proti Lipcam vozila v napačno smer. Policisti so ji pomagali pri obračanju, ko so hoteli izpeljati postopek, pa ni želela ustaviti, na Hrušici pa je med ustavljanjem poškodovala dve policijski vozili in še en osebni avtomobil.

Nepravilno vožnjo so zaznali v nadzornem centru Darsa. Prometni policisti so voznico ustavili pri galeriji Moste in ji ob zagotovljenih pogojih za varnost drugih udeležencev omogočili, da je vozilo obrnila v pravo smer. Zatem so jo spremljali do bližnjega počivališča Lipce, kjer bi morali nadaljevati s postopkom, vendar se je odpeljala naprej in ni več upoštevala znakov policistov za ustavljanje, so sporočili s policijske uprave Kranj.

Na Hrušici je voznica med ustavljanjem poškodovala še dve policijski vozili in osebni avtomobil naključnega udeleženca. Nihče ni bil poškodovan, nastala pa je materialna škoda.

Voznica ni bila pod vplivom alkohola ali drog. Zaradi vožnje v napačno smer je bila kaznovana z globo 1200 evrov in s sankcijo 18 kazenskih točk, zaradi preprečitve uradnega dejanja pa je bila proti njej vložena kazenska ovadba, so še navedli policisti.

Ob tem so dodali, da voznik, ki pelje v napačno smer, za vožnjo največkrat uporablja prehitevalni pas, ker je to njegov skrajno desni prometni pas. "Ko zaznate tako vožnjo, takoj zmanjšajte hitrost, umaknite se na odstavni pas, vklopite vse štiri smernike in takega voznika z vklapljanjem dolgih luči (blendanjem) opozorite na nepravilnost. Ko je varno, takoj pokličite tudi na interventno številko 113. Kdor pa sliši, da je prišlo do take vožnje, naj zapusti avtocesto na najbližjem izvozu oziroma se izloči na počivališče," svetujejo policisti.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.