9. 11. 2021, 13:04 | Vir: STA

Po državi hišne preiskave (zaradi sumov korupcije v zdravstvu), dva osumljenca pridržana

Daniel Novakovič/STA

Kriminalisti so danes zjutraj po državi začeli izvajati operativne aktivnosti na območju več policijskih uprav v preiskavi kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Pridržana sta dva osumljenca. Po neuradnih informacijah Večera naj bi kriminalisti preiskovali korupcijo v zdravstvu.

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije mariborske policijske uprave so danes zjutraj skupaj s kriminalisti policijskih uprav Ljubljana, Celje, Novo mesto, Murska Sobota, Kranj, in Nova Gorica začeli z izvajanjem operativnih aktivnosti na območju več policijskih uprav. Na podlagi sodnih odredb izvajajo več hišnih preiskav zasebnih in poslovnih prostorov ter osebnih in tovornih vozil. Iščejo dokaze o storitvi kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic z elementi korupcije.

Predkazenski postopek poteka zoper večje število osumljenih oseb, pridržana pa sta dva osumljenca, so navedli na Policijski upravi Maribor in dodali, da predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

V zvezi s čim tečejo preiskave, za zdaj ni znano, več bo znanega popoldne. Ob 14. uri je namreč sklicana izjava za javnost vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Bena Megliča.

Kot poroča časnik Večer, naj bi bilo v središču preiskave zdravstvo, šlo pa naj bi za neupravičeno izdajo različnih potrdil - za šport, za delo, pa tudi o prebolelosti covida-19. Potrdila naj bi bila izdana tako na primer tudi celo brez pregledov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.