17. 4. 2019, 11:27 | Vir: STA

Po Facebooku se širijo povezave do LAŽNE spletne strani STA

profimedia

Slovenska tiskovna agencija (STA) opozarja, da so se na spletnem družbenem omrežju Facebook začela širiti sporočila s povezavami na članke na lažni spletni strani STA. Gre za prevare, ki zlorabljajo ime in blagovno znamko STA.

Članki na lažni spletni strani imajo različno vsebino, med drugim denimo o neznanem mladem slovenskem milijonarju ali pa slovenskem policistu, katerih zgodbe nagovarjajo k preizkusu najnovejše spletne igre z obljubo visoke nagrade.

Klik na tovrstne objave uporabnika pripelje na članek na lažni spletni strani STA, od koder potem spletni prevaranti poskušajo uporabnika pripeljati na spletno stran z igrami na srečo.

Da gre za lažno spletno stran STA, je razvidno iz več znakov.

Članki se nahajajo na različnih spletnih naslovih, kot je na primer http://drtrack.world, ne pa na uradni spletni strani STA, katere domena je https://www.sta.si.

Poleg tega so lažni članki v slovenskem jeziku, spremljajoči osnovni podatki in ključne besede pa v angleškem jeziku, kar ni praksa STA. Tudi elementi v glavi lažne spletne strani občutno odstopajo od elementov na uradni spletni strani STA.

STA obvešča uporabnike, naj bodo previdni pri postopanju, ko naletijo na tovrstne primere sporočil.

  • Primer lažne STA novice

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ