14. 3. 2008, 14:27 | Vir: Playboy

Po gasu!

Uroš Potočnik

Radijsko vodeni avtomobili so želja vsakega mulca in sanje vsakega moškega. Izbira je v zadnjih petih, desetih letih tako narasla, da imamo že prava tekmovanja, na katerih se prikažejo zverine, ki potegnejo vse do 160 km/h in stanejo tudi do štiristo tisočakov. Tiste manj zaresne, a presenetljivo avtentične dobite že za dobrega cankarja. Še to: ko sem vse te radijsko vodene modele vozil iz trgovin v uredništvo, se je vrednost mojega dobri dve desetletji starega avtomobila podeseterila!

Citroen xsara 2003

Če zamižite na eno oko in odmislite velikost, ki resda ni enaka čisto pravi xsari, se po vaši dnevni sobi lahko podi kar dirkalnik lanskih svetovnih prvakov v reliju. Seveda pa od Nikkove igrače ne pričakujte čudežev (največja hitrost je 28 km/h) in hrumenja, saj tega ne obljublja niti cena.

Cena: 11.340 SIT

Drogerija Müller, d. o. o.

Ford F-150

Nikkov ford F-150 ali project 2, kakor mu tudi pravijo, ni narejen za vožnjo le po dnevni sobi, ampak lahko z njegovimi velikimi kolesi prestopite tudi prag kuhinje, vožnje po stopnicah pa ne priporočamo. Robustnemu videzu in odbijačema navkljub. Pozabite tudi na prebijanje zvočnega zidu, saj »stegne« komaj dobrih 20 km/h.

Cena: 17.856 SIT

Drogerija Müller, d. o. o.

BMW X5

BMW-jev terenski kralj je padel v glave izumiteljev skupine Simba Dickie in nastala je premikajoča se plastična stvar, ki presneto dobro spominja na pravega bencinskega sorodnika. Z imitacijo lesa, ki privablja zavistne poglede, ki jim bavarec poskuša uiti s pogonom na vsa štiri kolesa.

Cena: 22.990 SIT

Baby Center, d. o. o.

Black 1ne

Black 1ne je res pravi tekmovalni model. Na navadnem asfaltu ga ne boste vozili, še manj po pesku, saj je mogočnež namenjen zgolj dirkam na posebni podlagi. Ima dvostopenjski menjalnik, njegova največja hitrost (160 km/h) pa je legalna kvečjemu na nemških avtocestah.

Cena: okoli 400.000 SIT

www.mantua-model.si,

Mantua Model, d. o. o.

Rally race 4WD

Za vse tiste, ki ste prerasli modele, kakršne prodajajo v običajnih trgovinah, še skok v polprofesionalne vrtljaje, kjer se lahko udeležite tudi kakega tekmovanja. Mantuini modeli se med seboj razlikujejo po različnih dodatkih in sestavinah, a za tegale porscheja velja, da pospeši vse do 80 km/h in ima motor z 1,5 KM.

Cena: okoli 130.000 SIT

www.mantua-model.si,

Mantua Model, d. o. o.

Big bear

Mantuini štirje kilogrami, 1,4 KM in gromozanske gume, ki so namenjene tudi lazenju čez ovire: veliki medo sicer ljubi razrite proge, ki pa jih na žalost v Sloveniji še nimamo, a prva naj bi bila že na poti. Ni že čas, da parkirate big foota na svoje dvorišče?

Cena: 110.000 SIT

www.mantua-model.si,

Mantua Model, d. o. o.

Rally race XS gold

Vrhunec za vse zagrizene in resne tekmovalce, ki stvari obvladajo! S tem dirkalnikom bi že lahko imeli opravka z možmi v modrem. Zakaj? Drvi namreč s kar 100 km/h. Torej res zgolj za tiste, ki resnično vedo, kako se stvarem streže. In ki imajo denar!

Cena: okoli 400.000 SIT

www.mantua-model.si,

Mantua Model, d. o. o.

VW hrošč

Še malo zabave za vse ljubitelje pogona na zadnji par koles. A hrošč zahteva ogromno pazljivosti pri nastavitvah in nežno vožnjo, sicer se zadek kaj hitro obrne tja, kamor si najmanj želite. Z največjo hitrostjo 60 km/h bi se zlahka vozil po Celovški.

Cena: okoli 60.000 SIT

www.mantua-model.si,

Mantua Model, d. o. o.

TEKST: Mitja Reven

FOTO: Uroš Potočnik

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.