A.B. | 17. 1. 2022, 20:42

Kokainu v bananah sledile čudne objave na Twitterju, nazadnje pa ŠE TO

Twitter

V javnosti je pred kratkim zaokrožila novica o zasegu skoraj pol tone kokaina med bananami blagovne znamke Derby, ki je v lasti slovenskega poslovneža Izeta Rastoderja. Črnogorski policisti so v obsežni pošiljki banan odkrili zaboj z več kot 400 kilogrami kokaina, kmalu zatem pa so aretirali špediterja, osumljenega manipuliranja s pošiljkami z namenom tihotapljenja drog. Iz podjetja Rastoder so se nato odzvali s pojasnilom, da so bili najverjetneje tarča tihotapske družbe in da aktivno sodelujejo s črnogorskimi in slovenskimi preiskovalnimi organi, v nadaljevanju zgodbe pa je sledil opaznejši incident na Twitterju ... 

Dogodek, ki je vrgel novo temno senco na podjetje Rastoder, se je iz medijskega habitata zelo hitro razširil tudi na družbena omrežja, kjer je pritegnil pozornost tako domače kot tuje javnosti. Uporabniki platforme Twitter so tako prek svojih uporabniških računov delili najrazličnejše opazke, mnenja ter pozive, namenjene podjetju Rastoder in blagovni znamki Derby v povezavi s kokainom - zadeva pa je eskalirala potem, ko se je je 'nekdo' v imenu uporabniškega profila @DERBYbanane začel odzivati z nenavadnimi odgovori, ki so vsebovali tako številne slovnične napake kot tudi grožnje s tožbami.

Zanimivo je, da so bili vsi tviti s strani @DERBYbanane kmalu zatem izbrisani, temu pa je sledil tudi popoln 'mrk' uporabniškega računa - ki je še vedno neaktiven. 

Zaenkrat se še ne ve, kdo je stal za objavami, lansiranimi s profila @DERBYbanane, dejstvo pa je, da je 'skrivnostnež' podjetju storil medvedjo uslugo, saj so uporabniki Twitterja vrnili žogico in se obregnili ob pismenost avtorja, hkrati pa napovedali, da se bodo blagovne znamke ognili v širokem loku. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.