30. 5. 2021, 13:05 | Vir: STA

Po nesreči žičnice v Italiji trije pridržani izpuščeni iz pripora

profimedia
Po nesreči žičnice v Italiji trije pridržani izpuščeni iz pripora (foto: profimedia)

Po nesreči žičnice v severni Italiji, ki se je zgodila prejšnjo nedeljo in v kateri je umrlo 14 ljudi, je preiskovalna sodnica v soboto zvečer za trojico, ki so jo pridržali v sredo, odredila izpustitev iz pripora. Eden sicer ostaja v hišnem priporu.

Po besedah preiskovalne sodnice v severnoitalijanskem mestu Verbania ni dokazov o krivdi lastnika žičnice Ferrovie del Mottarone in direktorja, ki sta bila v sredo aretirana skupaj z vodjo obratovanja. Ta ostaja v hišnem priporu, poročajo tuje tiskovne agencije.

Vodja obratovanja Gabriele Tadini je v soboto priznal, da je zablokiral zasilno varnostno zavoro. Odredil je deaktivacijo naprave, ki naj bi v primeru, da se strga žičniški kabel, aktivirala zasilno zavoro, da bi ta nato blokirala oziroma stabilizirala kabine.

S tem so se želeli izogniti morebitnim ponovnim blokadam in zamudam v delovanju žičniške naprave, je pojasnila pristojna tožilka iz mesta Verbania Olimpia Bossi.

Še vedno ni jasno, zakaj se je strgal kabel žičnice. V nesreči je umrlo 14 ljudi, petletni deček pa je bil hudo poškodovan.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.