6. 2. 2019, 15:38 | Vir: STA

Po objavi na Facebooku 46-letniku z okolice Črnomlja policija zasegla orožje

Tamino Petelinšek/STA

Črnomaljski policisti so v torek dopoldne v hišni preiskavi pri 46-letniku iz okolice Črnomlja našli več kosov orožja in nabojev. Moškemu so naboje in orožje - gre za pet pištol in polavtomatsko puško - zasegli. Čeprav ima veljavne orožne listine, obstaja sum, da je kršil določila zakona o orožju. Povod za preiskavo je bil posnetek na Facebooku.

Kot so namreč zapisali na Policijski upravi (PU) Novo mesto, so policistom informacijo o domnevni zlorabi orožja posredovali novinarji, ki so na javno dostopnem profilu socialnega omrežja Facebook opazili posnetek z več osebami, ki so bile pod očitnim vplivom alkohola (ali drugih substanc) in pri tem rokovale z orožjem. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da gre za osebe z območja Črnomlja.

V hišni preiskavi so nato policisti 46-letniku zaradi suma, da je kršil določila zakona o orožju (prepuščanje oz. posojanje orožja drugim osebam, neprevidna, nestrokovna in malomarna uporaba in shranjevanje ter prepuščanje osebam, ki niso upravičene do posesti orožja), orožje in strelivo, skupaj z orožnimi listinami, zasegli.

Strelivo in orožje bodo poslali v strokovno analizo, med drugim tudi zaradi suma, da so določeni kosi orožja predelani. Po zaključenih strokovnih analizah pa bodo policist uvedli postopek o prekršku zaradi kršitev zakona o orožju ali podali kazensko ovadbo zoper osumljenega lastnika orožja, upravni enoti pa predlagali odvzem orožja. Do takrat se orožja nahaja pri policiji, so še zapisali na PU Novo mesto.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.