7. 4. 2021, 14:23 | Vir: STA

Po odkritju trupla v Bertokih odvzeli prostost 31-letni osumljenki

Daniel Novakovič/STA
Po odkritju trupla v Bertokih odvzeli prostost 31-letni osumljenki (foto: Daniel Novakovič/STA)

Preiskava smrti 85-letne ženske v Bertokih še poteka, policisti pa so odvzeli prostost 31-letni osumljenki kaznivega dejanja uboja. Po poročanju medijev naj bi šlo za vnukinjo žrtve, a vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Koper Dejan Grandič zaradi interesa preiskave v izjavi medijem podrobnosti ni želel potrditi.

Policijo je v torek zvečer poklical moški, ki je v Bertokih na domu našel mrtvo 85-letno žensko. Kot so zjutraj sporočili s PU Koper, zadevo obravnavajo kot sum kaznivega dejanja uboja. Grandič je v današnji izjavi medijem pojasnil, da policijske aktivnosti še potekajo, preiskovalna sodnica je odredila obdukcijo. Policija zadevo preiskuje kot sum storitve kaznivega dejanja uboja, za kar je zagrožena zaporna kazen od pet do 15 let.

Doslej so policisti z ogledom kraja dejanja ugotovili, da je bil za uboj uporabljen oster predmet. Osumljenke za zdaj še niso zaslišali, ostaja pa v policijskem pridržanju.

Po Grandičevih besedah za zdaj ne kaže, da bi bila pri dejanju udeležena še kakšna druga oseba. Pridržano osebo, po poročanju Radia Slovenija naj bi šlo za vnukinjo žrtve, so prijeli na območju PU Koper. Motiv za njeno dejanje še ni znan, je še dodal Grandič.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.