11. 3. 2019, 14:40 | Vir: STA

Po odstopu Jureta Lebna za novega okoljskega ministra predlagali Simona Zajca

STA/Nebojša Tejić

Premier Marjan Šarec meni, da je izbira SMC, ki za novega ministra za okolje in prostor predlaga državnega sekretarja Simona Zajca, v tem trenutku optimalna, "če želimo imeti nadaljevanje začetega dela", so sporočili iz Šarčevega kabineta. Tako je pričakovati, da bo premier Zajca tudi predlagal državnemu zboru v imenovanje.

Predsednik SMC Miro Cerar je danes sporočil, da stranka za novega okoljskega ministra predlaga trenutnega državnega sekretarja na tem ministrstvu Zajca, sicer nekdanjega poslanca SMC. Cerar je poudaril, da bo lahko prav Zajc najbolj uspešno sledil poti, ki jo je začrtal odhajajoči okoljski minister Jure Leben.

Šarec je sicer že ob odhodu Lebna dejal, da bo od novega ministra zahteval kontinuiteto njegovega dela, saj je bil z Lebnovim delom zadovoljen. Predvsem je cenil njegovo operativnost, ki jo pričakuje tudi od Lebnovega naslednika.

Pričakovati je torej, da bo vlada Marjana Šarca dobila še dva nova ministra. Po tistem, ko je na kohezijskem resorju Marka Bandellija zamenjal Iztok Purič, na kulturnem pa je na mesto Dejana Prešička danes prišel Zoran Poznič, bo Šarec v prihodnjih dneh državni zbor obvestil še o odstopu Lebna in ministra za zdravje Sama Fakina. Najverjetneje bo hkrati v DZ poslal tudi predlog kandidature Zajca za okoljskega in Aleša Šabedra za zdravstvenega ministra.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord