8. 3. 2019, 18:47 | Vir: STA

Po odstopu ministra Sama Fakina bo Šarec za novega ministra predlagal Šabedra

STA
Po odstopu ministra Sama Fakina bo Šarec za novega ministra predlagal Šabedra (foto: STA)

Predsednik vlade Marjan Šarec bo za novega ministra za zdravje predlagal Aleša Šabedra, sedanjega generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. Šabeder bo tako, če bo dobil podporo DZ, na tem mestu nasledil Sama Fakina, ki je danes odstopil zaradi zdravstvenih težav.

Fakin je premierja Šarca namreč obvestil, da se njegovo zdravstveno stanje izboljšuje prepočasi. Šarec je odstop sprejel in že dopoldne v DZ napovedal, da bodo v LMŠ, ki jo vodi in iz kvote katere je bil Fakin, zagotovili novega kandidata za ministra in poskrbeli, da bo v čim krajšem času resor deloval v polni meri.

Tudi politika in stroka sta v odzivih na Fakinov odstop izpostavljali, da je novega ministra treba najti čim prej, saj da so izzivi v zdravstvu veliki, nekatere reforme pa nujne.

Dodatnih pojasnil o tem, zakaj se je Šarec odločil ravno za Šabedra, v kabinetu predsednika vlade ne dajejo. Je pa Šarec v minulih mesecih izrazil svojo podporo Šabedru. Ob 50-letnici ljubljanske otroške kirurgije novembra lani je o Šabedru denimo dejal, da "dokler bo tako delal, kot je delal do zdaj, bo imel njegovo zaupanje".

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.