8. 8. 2020, 09:50 | Vir: STA

Po petkovih testiranjih v Sloveniji 14 na novo okuženih, ena oseba je umrla

profimedia

V petek so v Sloveniji opravili 829 testiranj in potrdili 14 okužb z novim koronavirusom, umrla je ena oseba s covidom-19, je vlada sporočila prek Twitterja. Bolnišnično obravnavo potrebuje 22 bolnikov s covidom-19, od tega so trije na intenzivni negi. V petek so iz bolnišnice odpustili eno osebo z novo koronavirusno boleznijo.

Tri okužbe so potrdili v občini Velenje, dve v Ljubljani, po eno pa v občinah Grosuplje, Straža, Loška dolina, Polzela, Mozirje, Slovenj Gradec, Mislinja in Trnovska vas. Ena izmed okuženih je zaposlena v Domu starejših občanov Novo mesto. Da je ena od sodelavk pozitivna na covid-19, so izvedeli v petek, je za medije povedala direktorica doma Milena Dular.

Po njenih navedbah so takoj izvedli vse predvidene ukrepe. 12 delavk, ki so bile z okuženo v stiku, je ostalo doma, oddelek, na katerem je sodelavka delala, pa so spremenili v sivo cono. Dom je do nadaljnjega zaprt za vse obiskovalce, je pojasnila Dularjeva.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 so doslej so v Sloveniji potrdili 2247 okužb s koronavirusom, skupaj je umrlo 126 bolnikov s covidom-19.

Aktivnih primerov okužb v državi je 181. Število dnevno potrjenih okužb sicer v avgustu še ni preseglo 20.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.