29. 11. 2019, 20:55 | Vir: STA

Policija napad z nožem na Londonskem mostu obravnava kot terorizem

profimedia

London je pretresel nov teroristični napad, ko je moški domnevno z nožem napadel ljudi. Policija je osumljenca, ki je imel na sebi lažno eksplozivno napravo, ustrelila, ta pa je podlegel poškodbam na kraju dogodka. V napadu naj bi bilo ranjenih več ljudi, med njimi nekaj huje. Po poročanju medijev naj bi v napadu umrla dva človeka.

"Na tej stopnji niso znane okoliščine incidenta na Londonskem mostu. Ampak se preventivno na incident odzivamo, kot da je povezan s terorizmom," je tvitnila policija. Kasneje so na novinarski konferenci potrdili, da so policisti ustrelili moškega osumljenca, ki je umrl na kraju incidenta. Ranjenih je bilo več ljudi, a niso razkrili podrobnosti o njihovem stanju.

Londonski župan Sadiq Khan je na ločeni izjavi povedal, da so nekateri huje ranjeni, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Glede na navedbe novinarja BBC, ki je bil na kraju incidenta, je skušalo več ljudi na tleh zadržati moškega, ko je prišla policija pa je slišal strele. Na posnetku, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih, je videti, kako je policija usmerila svoje orožje proti moškemu, ki je bil na tleh. Na drugem posnetku je videti policijo, ki je obkrožila bel tovornjak, ki je stal na polovici mostu.

Najnovejše informacije o napadalcu:

  • Napadalec, ki je v Londonu z nožem do smrti zabodel dva človeka, je že bil obsojen zaradi terorističnih kaznivih dejanj, je sporočila britanska policija. Kot je potrdila, sta v napadu na Londonskem mostu umrla moški in ženska, še trije ljudje pa so ranjeni, poročajo tuje tiskovne agencije. Policija je osumljenca ustrelila, poškodbam je podlegel na kraju dogodka. Gre za 28-letnega Usmana Khana, ki so ga iz zapora izpustili decembra lani.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.