30. 8. 2020, 06:36 | Vir: STA

Po prihodu iz Srbije v Slovenijo ni več treba v karanteno

profimedia

Srbija od danes ni več na rdečem seznamu držav, za katere je ob prihodu v Slovenijo obvezna 14-dnevna karantena, je v soboto na dopisni seji odločila vlada. Hrvaška ostaja na rdečem seznamu, na zelenem seznamu ni sprememb. Zaradi konca počitnic in poostrenega mejnega nadzora pa so na cestah tudi danes možni zastoji.

Ker se poletne počitnice v večjem delu Evrope bližajo koncu, na prometnoinformacijskem centru v teh dneh sicer pričakujejo več prometa od Hrvaške proti Avstriji in posledično čakanje na mejnih prehodih. Na Gruškovju so v soboto osebna in tovorna vozila za vstop v državo čakala od ene do dveh ur.

Na kontrolnih točkah med Slovenijo in Avstrijo je pričakovati poostreno vstopno kontrolo na avstrijski strani zaradi epidemije covida-19. Za Karavanke in Ljubelj to predstavlja možnost zastojev, je zapisano na spletni strani prometnoinformacijskega centra. Predlagajo uporabo manj obremenjenih prehodov in pozorno vožnjo.

Policija ob tem voznike opozarja, naj se na pot dobro pripravijo še pred začetkom vožnje in naj sproti spremljajo prometne informacije, prometno signalizacijo in portale. V primeru zastoja na avtocesti naj ustvarijo reševalni pas. S sabo naj imajo dovolj tekočine.

Promet bo na nekaterih državnih cestah po Sloveniji oviran tudi zaradi kolesarskih prireditev, je še zapisano na spletni strani prometnoinformacijskega centra.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.