2. 8. 2018, 12:57 | Vir: STA

Po primeru iz Novega mesta poziv policije ljudem: "Prijavite nasilje v družini in pomagajte žrtvam!"

profimedia

Policija poziva ljudi, naj si ne zatiskajo oči pred nasiljem v družini, ampak ga prijavijo in pomagajo žrtvam. V sredo so namreč policisti Policijske uprave (PU) Novo mesto pridržali nasilneža, ki se je že dlje časa znašal nad svojo družino, a ga nihče ni prijavil.

Policisti so v sredo posredovali zaradi nasilja v družini. Ugotovili so, da je 59-letni moški izvajal fizično in psihično nasilje nad ženo in otroki. Nasilnež, ki je bil pijan, je v hiši razmetaval in razbijal. Sina je napadel z vilami in ga pretepal, hči pa večkrat močno udaril. Članom družine je grozil z lovsko puško in v hčer s tako silo vrgel steklenico, da se je ta zgrudila. Na nadaljnjo obravnavo so jo odpeljali v bolnišnico.

Policisti so nasilneža obvladali, mu odvzeli prostost in ga odpeljali na pridržanje. Zasegli so tudi orožje, s katerim je grozil.

Nasilnežu bodo izrekli ukrep prepovedi približevanja in ga ovadili zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in zanemarjanja otrok in surovega ravnanja. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa, so še pojasnili na policiji.

Vsi so vedeli, nihče ni ukrepal!

Kot se je izkazalo, je moški več let izvajal nasilje nad ženo in mladoletnimi otroki.

Žrtve je žalil, jim grozil in jih pretepal. V preteklosti naj bi jim grozil, da jih bo ubil in v njih meril z orožjem. Vendar ga policisti v preteklosti niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o nasilju ni nihče spregovoril, so navedli na PU Novo mesto.

Zato vse ljudi pozivajo, naj pomagajo žrtvam in nasilje prijavijo. Velikokrat namreč žrtve nasilja same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori kdorkoli, ki za nasilje ve.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.