13. 8. 2018, 16:03 | Vir: STA

Po šestih letih je spet zagorelo na težko dostopnem območju med Novo Gorico in Grgarjem

profimedia

Nad cesto med Novo Gorico in Grgarjem je danes po poldnevu zagorelo okoli sedem hektarjev veliko območje pobočja Svete gore. Kot je za STA povedal poveljnik novogoriških poklicnih gasilcev Simon Vendramin, je na delu 50 gasilcev, ki naj bi požar pogasili v roku ene ure. Gori sicer isto območje kot v velikem požaru avgusta leta 2012.

Kot je pojasnil Vendramin, so informacijo o požaru prejeli ob 12.50, ob njihovem prihodu pa je bil požar razširjen že precej visoko po pobočju. Gre za težko dostopen teren, ki je gorel že avgusta 2012, a tokrat požar naj ne bi bil tako obsežen.

Na terenu je trenutno 50 gasilcev z 21 gasilskimi vozili, ki jim je na pomoč priskočil tudi helikopter. Pri gašenju jim nekoliko pomaga tudi dež.

Območje je sicer znano po neeksplodiranih ubojnih sredstvih, zato je na delu tudi pirotehnik. Vendramin je ocenil, da je nevarnost zaradi omenjenih sredstev manjša, kot je bila leta 2012, saj jih je veliko eksplodiralo že takrat. "Je pa slišati poke posameznih nabojev," je dodal.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.