1. 11. 2020, 10:43 | Vir: STA

Po skoraj petih mesecih Avstralija brez dnevnih okužb na ničli

profimedia

V Avstraliji v zadnjem dnevu prvič v skoraj petih mesecih niso zabeležili nobenega lokalnega prenosa okužbe s koronavirusom, je sporočil zdravstveni minister Greg Hunt. S tem se je odprla možnost za nadaljnje rahljanje ukrepov, ki so jih oblasti sprejele za zajezitev širjenja koronavirusa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Številke kažejo, da v Avstraliji prvič po 9. juniju ni bilo nobenega lokalnega prenosa okužb, je tvitnil Hunt, ki se je za to zahvalil vsem zdravstvenim in javnim delavcem ter predvsem vsem Avstralcem.

V Avstraliji je trenutno manj kot 200 aktivnih okužb z novim koronavirusom. Od začetka epidemije so zabeležili 27.500 primerov okužb, umrlo je 907 bolnikov s covidom-19. Žarišču epidemije v Avstraliji je bila zvezna država Viktorija, kjer je umrlo 90 odstotkov vseh bolnikov s covidom.

Država se je na porast okužb spomladi hitro odzvala in je zaprla meje ter uvedla stroge ukrepe socialne distance, množično testiranje in sledenje stikom okuženih.

V času, ko se povsod po Evropi zaradi zaradi strmega naraščanja okužb ukrepi zaostrujejo, so v Melbournu začeli rahljati koronske ukrepe, poroča AFP. Ljudje lahko znova zapustijo domove, ponovno so odprli trgovine, bare in restavracije.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.