25. 4. 2021, 12:40 | Vir: STA

Po sprostitvi ukrepov spet povečan promet na slovenskih cestah, zlasti proti morju

profimedia

Po sprostitvi nekaterih omejitvenih ukrepov je promet na primorski avtocesti v smeri proti morju povečan tudi danes. Zastojev zaenkrat ni, je pa približno tri kilometre dolga kolona vozil nastala na cesti od Izole proti Portorožu, so sporočili iz Prometnoinformacijskega centra za državne ceste.

Na primorski avtocesti je zaradi del zaprt vozni pas med Uncem in Logatcem proti Ljubljani. Dela naj bi bila zaključena predvidoma do 17. ure. Ker danes pričakujejo povečan promet proti notranjosti države, bodo na tem odseku nastajali zastoji, zato voznikom svetujejo potovanje pozno popoldne. Pred potjo naj se pozanimajo o stanju na cestah.

V petek se je sprostila prepoved prehajanja med regijami, v soboto pa so se lahko odprli terase in vrtovi gostinskih lokalov po vsej državi. Ob napovedi sončnega vremena je bilo tako pričakovati, da se bodo ljudje v večji meri odpravili bodisi na izlet po državi ali pa na hrvaško obalo. V soboto se je potovalni čas iz Ljubljane proti Kopru podaljšal za več kot eno uro, zastoji so nastajali tudi na mejnih prehodih s Hrvaško.

Dela ovirajo promet tudi na štajerski avtocesti, kjer je zaprt vozni pas med Domžalami in Krtino v smeri proti Mariboru in je zaprt uvoz Krtina proti Mariboru, ter na vzhodni ljubljanski obvoznici, kjer je zaprt izvoz Ljubljana vzhod iz smeri Golovca proti Zadobrovi. Obvoz je preko priključka Bizovik.

Čakalna doba je na mejnem prehodu Gruškovje. Osebna vozila tam na vstop v Slovenijo čakajo 30 minut.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.