6. 11. 2021, 11:34 | Vir: STA

Po zasilnem pristanku na Palmi de Mallorci z letala pobegnilo 23 potnikov

profimedia

Eno najprometnejših španskih letališč Palma de Mallorca so morali v petek za skoraj štiri ure zapreti, potem ko je po zasilnem pristanku letala iz Maroka z njega pobegnilo več potnikov. Preiskovalci preučujejo incident, saj sumijo, da je šlo za zrežiran dogodek, namenjen nezakonitemu vstopu v državo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Letalo družbe Air Arabia Maroc na poti iz Maroka v Turčijo je bilo na sredozemski otok preusmerjeno zaradi zdravstvene nuje. Tekom evakuacije domnevno bolnega potnika pa je z letala, ki je stalo na pristajalni stezi, pobegnilo 23 potnikov, navaja nemška tiskovna agencija dpa. Do danes zjutraj so jih pridržali 11, druge še iščejo.

Potnika z domnevnimi zdravstvenimi težavami so odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ni z njegovim zdravjem nič narobe. Pridržali so ga zaradi suma pomoči pri nezakonitih migracijah, poroča časnik El Pais.

S prijetimi potniki bodo sicer ravnali enako kot z migranti, ki v Španijo nezakonito vstopijo na druge načine, denimo s čolnom. Tako so jih registrirali in poslali v sprejemne centre, kjer bodo lahko zaprosili za azil oz. begunsko zaščito. Potnika, ki je uprizoril zdravstveni incident na letalu, pa bodo kazensko preganjali.

Zaradi dogajanja je bilo na druga letališča po navedbah dpa preusmerjenih 27 letal, namenjenih na Palma de Mallorco, 20 odhajajočih letov pa je imelo velike zamude. Okoli polnoči so v petek letališče ponovno odprli.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.