Nika Vajnhandl | 23. 3. 2022, 11:59

Vozniki, POZOR! Na kar 600 lokacijah po Sloveniji bodo hitrost spremljali policisti

Policijska uprava Nova Gorica

Previdno in strpno na cestah. Policisti so pripravljeni na nov maratonski nadzor na cestah. Kdaj začnejo?

Na območju celotne Slovenije ta teden poteka evropsko usklajena nacionalna preventivna akcija Hitrost in bo potekala vse do 27. marca 2022. Izvaja jo policija skupaj z Javno agencijo Republike Slovenije za varnost prometa.

Maraton nadzora hitrosti

Pri tem policisti Policijske uprave Nove Gorica ponovno napovedujejo, da bo jutri, 24. marca 2022, na območju Policijske uprave Nova Gorica kot tudi drugod po državi potekal tako imenovani maraton nadzora hitrosti - prvi letošnji maraton nadzora hitrosti je na območju celotne države potekal 3. februarja letos.

Policisti Policijske uprave Nova Gorica bodo jutri na Severnem Primorskem izvajali meritve na številnih lokacijah, v nadzor pa bodo vključena vsa tehnična sredstva, ki so na voljo.

Sicer pa aktivnosti za umirjanje prometa policisti izvajajo skozi vse leto. Maraton nadzora hitrosti je le eden od načinov, s katerim opozarjajo na nevarnost prehitre vožnje in spreminjanje vozniških navad, da bi bile naše ceste varnejše za vse.

Policijska uprava Nova Gorica

Kje bodo stali?

Policisti načrtujejo, da bodo delovali na okoli 600 lokacijah, v nadzor bodo vključili vsa tehnična sredstva, ki jih imajo na voljo.

Tako kot je praksa že zadnjih nekaj let, bodo v slovenski policiji tudi tokrat objavili lokacije, kjer bodo delovali. Zato spremljajte Metropolitan, kjer bomo te lokacije tudi razkrili.

Policijska uprava Nova Gorica

Najhitrejši včasih ne pridejo na cilj

Neprilagojena hitrost oziroma prekoračitev hitrosti je namreč tako v Evropi kot tudi na slovenskih cestah še vedno med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami.

Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje tako razmeram na cesti kot tudi lastnim vozniškim izkušnjam in sposobnostim bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo.

Če vozimo s prilagojeno hitrostjo in smo pozorni na dogajanje tudi daleč pred svojim vozilom, lahko pravočasno zaznamo prometno ureditev in dogodke ter predvidimo njihov potek ter ustrezno in varno reagiramo.

Zato policisti znova opozarjajo - vozniki, prilagodite hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti! "Življenje je najdragocenejša stvar, ki jo imamo, varujmo ga!" so zapisali.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel