12. 11. 2020, 09:25 | Vir: STA

Počivalšek se bo sestal z Damijanom, stališče SMC je, da zdaj ni čas za spremembe

Nebojša Tejić/STA

Prvak koalicijske SMC Zdravko Počivalšek je za POP TV dejal, da so se na seji izvršilnega odbora stranke dogovorili, da se sestane z vodilnim pobudnikom koalicije ustavnega loka Jožetom P. Damijanom in ga seznani s stališčem stranke. To je, da zdaj ni čas za spremembe.

Kot je dejal Počivalšek v oddaji 24 ur zvečer, v stranki menijo, da se je treba zdaj ukvarjati z zdravstveno in ekonomsko krizo. "Ampak kljub vsemu, glede na njihovo korektno pismo, nameravam z njim opraviti pogovor, izmenjati vsebinske poglede na aktualne teme in na osnovi tega se bomo odločili, kako naprej," je dejal Počivalšek.

Damijan je konec oktobra prvakom koalicijskih SMC, NSi in DeSUS poslal programski dokument s prioritetami nove vlade do volitev 2022, o katerih so se prej poenotili z opozicijskimi LMŠ, SD, Levico in SAB, ter vabilo k pogovorom.

V spremnem pismu je zapisal, da se zaveda njihovega položaja, a istočasno v tem ne vidi ovire, "da ne bi odprto in odkrito skupaj spregovorili o možnosti boljše alternative, kjer bi bila tudi njihova prizadevanja deležna večjega upoštevanja".

Damijan se je že srečal s prvakom NSi Toninom, ki mu je sporočil, da NSi ne more sodelovati pri alternativnih poskusih oblikovanja vlade. Se je pa Damijan dobil tudi z najverjetnejšim bivšim in bodočim prvakom DeSUS Karlom Erjavcem. Že pred tem so v stranki napovedali, da bi do morebitnih vsebinskih pogovorov lahko prišlo šele po kongresu stranke konec tega meseca.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec