A. B. | 20. 3. 2022, 13:22

Ne boste verjeli, koliko so Rusi pripravljeni odšteti za TO priljubljeno jed

Rusija, 1993.

Profimedia

Po zaprtju ameriške verige s hitro prehrano v Rusiji si roke manejo spletni prodajalci, ljudje so zanjo na spletu pripravljeni plačati skoraj 30-krat več od običajne cene.

Rusi poskušajo burgerje Big Mac in druge McDonald'sove izdelke prodajati na spletu, potem ko je velikan hitre prehrane zaprl več kot 800 restavracij v državi. Številni oglasi za McDonald'sovo hrano so se pojavili na spletnem mestu za male oglase Avito in večina jih ima precej visoke cene. 

Ena stranka McDonald'sa iz Moskve je objavila oglas za Big Mac za prodajo za 36 dolarjev, torej 32,5 eura. Običajna cena za Big Mac v Rusiji je bila okoli 135 rubljev - ali približno 1,14 evra. 

Drugi prodajalec je objavil "McDonald'sov zajtrk", vključno z McMuffini, krompirjevimi palačinkami in omakami za približno 18 dolarjev, kar znaša približno 16 evrov.

Ljudje čakajo v vrsti za vstop v restavracijo McDonald's v Moskvi.

Ljudje čakajo v vrsti za vstop v restavracijo McDonald's v Moskvi.

Profimedia

Zdi se, da nič ni prepovedano, nekateri ljudje celo poskušajo prodati McDonald'sove vreče. V enem izmed oglasov je prodajalec želel slednjo prodati za 373 dolarjev, torej približno 337 evrov.

Izvršni direktor McDonald'sa Chris Kempczinski je v dopisu zaposlenim dejal, da je "nemogoče predvideti", kdaj bo McDonald's ponovno odprl svoje restavracije, a da podjetje "pozorno spremlja situacijo." 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord