15. 3. 2022, 17:09

Poglejte, kakšna lepotica je v življenju ruskega zunanjega ministra Lavrova! Ostali smo brez besed.

Profimedia

Našli smo njene fotografije in podrobnosti, ki razkrivajo, kako izgleda njen vsakdan. 

"Želela bi vam predstaviti Polino Kovalevo", začne zapis na svojem Twitter profilu znana ruska raziskovalna novinarka Maria Pevchikh, preden v besedi in sliki povzame življenje glamuroznega 26-letnega dekleta iz Londona. Polina živi luksozno življenje v "ogromnem stanovanju v Kensingtonu in se rada zabava", njen instagram profil pa je videti kot ene same "neprekinjene počitnice."

Dekletovo glamurozno življenje sicer ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi šlo za pastorko najbolj znanega predstavnika ruske diplomacije in enega izmed Putinovih najtesnejših zaveznikov, zunanjega ministra Sergeja Lavrova.

Po navedbah Marie Pevchikh bi naj Polina svoje luksuzno stanovanje na ulici Kensington v Londonu plačala s 4,4 milijona funtov gotovine.

Polinina mati, Svetlana Poljakova, je Lavrovova ljubica približno dvajset let. Oligarh pa je bil pred tem enkrat že poročen. S prvo ženo, Mario Lavrovo, je v zakonsko zvezo skočil leta 1971, skupaj pa imata hči Ekaterino Sergejevno Lavrovo, ki se jima je rodila leta 1982. Maria Pevchikh sicer namiguje, da bi naj bila Maria Lavrova še vedno uradna oligarhova žena, a se skupaj že zelo dolgo obdobje naj ne bi pojavljala v javnosti.

Svetlana Poljakova bi tako naj izpolnjevala tudi uradne dolžnosti žene visokega diplomatskega predstavnika ter z ministrom potovala na uradne obiske v tujino. Tudi ona bi naj živela luksuzno življenje v moskovskem stanovanju, vrednem 6-8 milijonov dolarjev ter imela zavidanja vredno zbirko dragih avtomobilov.

Maria Pevchikh, je sicer delala za ruskega opozicijskega vodjo Alekseja Navalnega, ki je trenutno zaradi kršenja pogojne kazni v zaporu. Lavrov pa naj bi jo po njenih besedah obtožil, da bi naj bila ona tista, ki je Navalnega zastrupila z ruskim kemičnim orožjem, živčnim strupom Novičok. To naj bi po Lavrovovih besedah storila po navodilih britanske tajne službe.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ