11. 3. 2022, 14:15 | Vir: STA

Kmalu! Novi tedenski čarterski leti iz Slovenije v TO državo

Profimedia

Dogajanje na letališču Maribor bodo to poletje po nekaj letih znova popestrili čarterski leti.

Agencija Slovenia Guide je napovedala vzpostavitev tedenskih čarterskih letov iz Bolzana, Pise in Neaplja, s prvim prihodom 30. junija. Namenjeni bodo predvsem prihodu italijanskih turistov, bodo pa karte na voljo tudi turistom iz Slovenije. Slovenski turistični ponudniki se že povezujejo in optimistično pričakujejo poletno sezono.

Kot je pojasnil vodja projekta in direktor podjetja BMG turistične storitve Božidar Dokl, želijo povezati turistične ponudnike predvsem vzhodnega dela države, ob tem pa ne zanemariti niti ostalega dela države. "Namen projekta je pripeljati letalskega gosta v Slovenijo na tedenski počitniški oddih, poln doživetij. Gostje bodo lahko preko našega portala SloveniaVacation izbirali med različnimi tematsko obarvanimi počitnicami," je pojasnil Dokl.

Da je dobra letalska povezanost ključna za slovenski turizem, ob napovedi projekta poudarja tudi v.d. direktorice Slovenske turistične organizacije Ilona Stermecki. Letalska povezava s tremi italijanskimi mesti bo po njenem pomembno izboljšala letalsko povezljivost Maribora in Slovenije z Italijo, ki se uvršča med tradicionalno pomembne trge slovenskega turizma.

Tudi vodja predstavništva STO v Italiji Aljoša Ota je poudaril, da gre za pomemben nov korak na področju trženja in promocije Slovenije in slovenskega turizma v tej državi. Poseben pomen ima po njegovem vzpostavitev linije v srednji in južni Italiji, ki je geografsko bolj oddaljena od naših meja in nima neposrednih povezav s Slovenijo.

Agencija lete načrtuje vsak četrtek med 30. junijem in 15. septembrom, skupaj torej 36 letov, pri čemer pričakujejo, da bodo v Slovenijo pripeljali okoli 2500 italijanskih turistov.

Srednjeročno nameravajo podobne poslovne modele vzpostaviti še za druge italijanske regije. Že za to jesen pripravljajo nove načrte, naslednje leto pa naj bi ponudbo razširili na regije v okolici Rima, Torina, Genove, Barija in Palerma. V letu 2024 načrtujejo še širitev ponudbe na katero izmed ostalih evropskih držav.

Kaj pa cene letov?

Projekt ne bo omejen zgolj na tuje goste, pač pa so pripravili tudi pakete za tiste, ki bi želeli leteti iz Maribora na počitnice v Italijo, pri čemer zanje ponujajo le možnost nakupa letalske vozovnice brez turističnih aranžmajev. Povratna vozovnica z vključeno 15-kilogramsko oddano in osemkilogramsko kabinsko prtljago za Bolzano bo stala 259 evrov, za Piso 289, za Neapelj pa 359 evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord